Reuters: Kredi notu düşecek

Reuters: Kredi notu düşecek
Reuters’in haberine göre, finansal piyasalar; Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının ardından, Türkiye’nin kredi notunun iki kademe düşürülmesini fiyatlıyor.Habere göre, yatırımcıların riskten korunmak için...

Reuters’in haberine göre, finansal piyasalar; Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasının ardından, Türkiye’nin kredi notunun iki kademe düşürülmesini fiyatlıyor.
Habere göre, yatırımcıların riskten korunmak için kullandığı kredi iflas takası primleri baz alınarak hesaplanan S&P’nin Signal puanı keskin bir değişim gösterdi. Puan, B+ kredi notu olan Türkiye, sanki B- kredi notuna sahipmiş gibi fiyatlandı.
S&P analistleri, “Sert faiz artırımları yaparak çift haneli enflasyonla mücadele etmeye çalışan Naci Ağbal’ın görevden alınmasının, Türkiye’deki ekonomi politikasının öngörülemezliğine dikkat çektiğini” değerlendirmişti. Analistler, hükümetin sermaye kontrollerini devreye alma riskinin arttığına da dikkat çekmişti. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch raporunda da Merkez Bankası Başkanı’nın değişmesi, para politikasının kredibilitesini ve enflasyonun düşeceği ihtimalini zedeledi” ifadeleri kullanılmıştı.