Rezervlerde yön yine aşağıya

Rezervlerde yön yine aşağıya
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık para ve banka istatistiklerini duyurdu. Buna göre TCMB brüt döviz rezervleri 26 Ağustos ile sona eren haftada geçen haftaya göre 665 milyon dolar düşüş gösterdi.TCMB verilerine...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık para ve banka istatistiklerini duyurdu. Buna göre TCMB brüt döviz rezervleri 26 Ağustos ile sona eren haftada geçen haftaya göre 665 milyon dolar düşüş gösterdi.

TCMB verilerine göre, geçtiğimiz hafta 71 milyar 488 milyon dolar olan brüt rezervler, 26 Ağustos ile sona eren haftada 70 milyar 823 milyon dolara düştü. Aynı dönemde TCMB’nin net uluslararası rezervleri 1 milyar 264 milyon dolar düşüş gösterdi.

TCMB altın rezervleri 40 milyar 762 milyon dolardan 40 milyar 824 milyon dolar seviyesine geldi.

Böylece TCMB toplam rezervleri bir önceki hafta 112 milyar 250 milyon dolar seviyesindeyken, 111 milyar 647 milyon dolar seviyesine geldi.

Swap hariç net rezervler ise eksi 52 milyar dolar seviyelerinde.

Merkez’den TL mevduatı düşük bankalara komisyon cezası
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan TL mevduatları düşük bankaların yabancı para zorunlu karşılıklarından komisyon alınması kararlaştırıldı. Bloomberg HT’nin haberine göre tüzel ve gerçek kişilerde TL mevduatları yüzde 50’nin üzerinde olan bankalar hariç, yabancı para zorunlu karşılıklardan yıllık yüzde 3 komisyon alınacak.