RTÜK, kaldığı yerden devam ediyor: Muhalif kanallara seçim gecesi cezası yolda

RTÜK, kaldığı yerden devam ediyor: Muhalif kanallara seçim gecesi cezası yolda
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gazeteci Çiğdem Toker'in 28 Mayıs'ta FOX TV'deki kullandığı bazı ifadeler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Toker'in sözleri ve FOX TV yayınının tamamı hakkında raporlama sürecinde...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gazeteci Çiğdem Toker'in 28 Mayıs'ta FOX TV'deki kullandığı bazı ifadeler hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada Toker'in sözleri ve FOX TV yayınının tamamı hakkında raporlama sürecinde olunduğu, bunun ardından dosyanın karara bağlanacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca "izleyicilerden gelen yoğun şikâyet olduğu" iddiasıyla Halk TV, TELE 1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV hakkında da inceleme yapıldığı ifade edildi.

RTÜK tarafından yapılan açıklama şöyle:

Milli İradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV'de programcılardan Çiğdem Toker'in "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır. Yine izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV  ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır.

"Aziz milletimizi küçük düşürmeye çalışanların..."

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de şu açıklamayı yaptı:

Millî iradeye, demokrasiye, seçim sonuçlarına saygı duymayan ve halkımızı aşağılayan, aziz milletimizi küçük düşürmeye çalışanların bu tutumlarına sessiz kalmayacağız.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı: Yaptığınız Üst Kurulun yetkisini gasptır

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi İlhan Taşcı, RTÜK tarafından inceleme kararına tepki göstererek, "Sayın Ebubekir Şahin, siz zaten kararınızı vermişsiniz! İsterseniz Üst Kurulu dahi toplamadan vereceğiniz cezaları da açıklayıverin. Yaptığınız Üst Kurulun yetkisini gasptır. Kurul daha toplanmadan sizin oyunuzun rengi belli olmuştur. Siz bu dosyaların görüşülmesine katılamazsınız!" dedi. 

Çiğdem Toker ne demişti?

Çiğdem Toker, FOX TV yayınında demokrasi için hukuk devleti ve ifade özgürlüğünün de önemli olduğunu söylemişti.

Toker, "Demokrasiden bahsediyoruz ama biz aslında olması gerektiğini düşündüğümüz bir demokrasiden üzerinden, bir ön kabul yaparak demokrasiden bahsediyoruz. Hukuk devletinin de biz öyle kodluyoruz. Şu anda hukuk devleti normlarını standartlarını taşımıyor bu ülke, bu yönetim. Dolayısıyla serbest seçimlerle bir siyasal seçimlerle iktidar el değiştirebilir mi sorusu artık kritik bir soru haline gelmiştir. Demokrasi sadece sandıktan ibaret değildir. Yurttaşların siyasetin, politikanın diğer alanlarında da kendini ifade etmesini desteklememiz, bunun için çaba göstermemiz lazım. Demokratik protestoları, hak arama özgürlüğünü kriminalize etmememiz lazım" demişti.