Meclis kürsüsünde baygınlık geçiren Bitmez kalp krizi geçirdi

Meclis kürsüsünde baygınlık geçiren Bitmez kalp krizi geçirdi
Gazete Pencere Haber MerkeziTBMM bütçe görüşmelerinde ikinci gününde, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TBMM Bütçesi görüşmelerinde Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, konuşmasının ardından meclis...

Gazete Pencere Haber Merkezi

TBMM bütçe görüşmelerinde ikinci gününde, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TBMM Bütçesi görüşmelerinde Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, konuşmasının ardından meclis kürsüsünde bayıldı.Kalp krizi geçiren Bitmez, anju edildikten sonra yoğun bakıma kaldırıldı.

TBMM bütçe görüşmelerinde ikinci gününde, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı veTBMM Bütçesi görüşülüyor. Görüşmeler sırasında meclis kürsüsünde konuşma yapan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, iktidarın Kıbrıs ve İsrail politikalarını eleştirdiği sırada mecliste gergin anlar yaşanmıştı. Meclis Başkanının meclis salonunu yatıştırmasının ardından Bitmez, konuşmasını tamamlarken baygınlık geçirerek yere yığıldı. Diğer vekiller anında Bitmez'in yanına giderek müdahalede bulundu.

Bitemez'e ilk müdahaleyi İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turan Çömez'in yaptığı Bitmez'in kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Şeker hastası olan Bitmez'in kalbinin durduğu yapılan müdahalenin ardından tekrar çalıştırıldığı öğrenilirken, Bitmez, hastanede anjiyo yapılmasının ardından yoğun bakıma kaldırıldı.

Öte yandan meclise 1 saatlik ara verildi.

Saadet Partisi Basın Müşaviri Hacı Murat Uzgur tarafından yapılan açıklamaya göre Bitmez'in durumu ciddiyetini koruyor.

Uzgur'un açıklaması şöyle:

Kocaeli Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız Hasan Bitmez Bey’in durumu ciddiyetini koruyor. Bilkent Şehir Hastanesi’nde tıbbi müdahale devam ediyor.

Dişileri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'ün Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumu hakkında bilgi almak için Bilkent Şehir Hastanesi'ne gitti.

Koca’dan geçmiş olsun mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Koca, “TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında fenalaşmış, Genel Kurul Sağlık Ekibi tarafından kendisine müdahale yapılmış ve kalp masajına başlanmıştır. Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirilen vekilimiz, ivedilikle anjiyoya alındı. Anjio sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

"Hayati tehlikesi devam ediyor"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Bitmez'in tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi'ne geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Vekilimiz şu anda yoğun bakıma alındı. Hayati tehlikesi devam ediyor, herkesten dua bekliyoruz. Kalp masajı yapıldı, kendisine ayrıca bugünün teknolojisiyle yapılması gereken bütün muameleler neyse gerçekleştirildi. Şu an yoğun bakımda. Zor bir rahatsızlık. Tabii geçirdiği bu kriz de aniden olduğu için müdahale ne kadar erken olursa olsun yeterli olmayabiliyor. Ben hepinize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ümit ederiz ki sağlığına kavuşur. Kalpteki damalar tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremiyor kılcal damarla kalp besleniyor dediler.  İnşallah yapılan bu müdahalelerle sağlığına kavuşacak diye ümit ediyoruz. Bütün kardeşlerimizden ben duaların bekliyorum. Cenabı hak yar ve yardımcısı olsun. Hastaneye getirildikten sonra yapılması gereken - birçok muamele yapıldı. Söylenen o. Şuurunun yerine gelmesi konusunda bir gelişme yok” ifadelerini kullandı.

"Acil Şifalar diiliyorum"

Bitmez'e bir geçmiş olsun mesajı da CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi. Özel, “TBMM Genel Kurulu'nda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e acil şifalar diliyorum.” dedi.

Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor

Konuyla ilgili Saadet Partisi Genel Merkezi resmi sosyal medya hesabından il açıklamayı yaptı. Açıklamada "Genel Başkan Yardımcımız, Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez Bey’in tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Milletimizden ve teşkilat mensuplarımızdan dua bekliyoruz" denildi.