Meclis grubu düşmüştü: CHP'li Ali Fazıl Kasap Saadet'e geçti

Meclis grubu düşmüştü: CHP'li Ali Fazıl Kasap Saadet'e geçti
Hasan Bitmez’in ölümüyle düşen Saadet Meclis grubuna, CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap bütçe görüşmeleri sınırıyla geçti. Bu kapsamda Saadet grubundaki vekil sayısı 20 oldu.Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez,...

Hasan Bitmez’in ölümüyle düşen Saadet Meclis grubuna, CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap bütçe görüşmeleri sınırıyla geçti. Bu kapsamda Saadet grubundaki vekil sayısı 20 oldu.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, 14 Aralık 2023’te hayatını kaybetti. Hasan Bitmez ’in ölümüyle Saadet Meclis grubu düştü. CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap TBMM Genel Sekreterliği’ne dilekçe vererek Saadet Partisi’ne geçti.

CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın Saadet Partisi'ne geçtiğini duyuran CHP Grupbaşkanvekili Gökhan Günaydın, “TBMM’de muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın yaşadığı gerçeklerin tüm açıklıkla ve etkinlikle Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünden ifade edilmesine olanak tanınması ve bu çerçevede bütçe görüşmeleri çerçevesinde kısıtılı olmak kaydıyla Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, Cumhuriyet Halk Partisinden istifa ederek Saadet Partisi grubuna geçmiş bulunuyor. Yarından itibaren Saadet Partisi grubu burada temsil edilecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması amacıyla bu tavrımızı almış bulunuyoruz, diğer tüm siyasi partilerden de bu tavra destek bekliyoruz” dedi.

"Biz de üstümüze düşeni yapacağımızı söyledik"

Konuya ilişkin de açıklamalarda bulunan Özgür Özel, “Hasan Bitmez hepimizin çok sevdiği, çok değerli bir siyaset arkadaşımızdı. Maalesef bütçede ilk konuşmasını yaparken, konuşmasını tamamladı ve düşerek bir kalp kriz geçirdi. Tüm çalışmalara rağmen kurtarılamadı. Biz hem Meclisteki törene hem de dünkü cenazeye katıldım. Buradan bir kez daha başsağlığı diliyorum. Hasan Bitmez hayatını kaybedince İç Tüzük gereğince 20 olan grup sayısı 19’a düştü. Saadet grubun bitmesi söz konusu. Bugün de bütçe görüşmeleri devam ediyor. Hasan Bitmez sözünü bitirip düşünce 19 kişiye inen grupta eğer Saadet Partisi sözünü söyleyemez hala gelirse bu demokrasi açısından çok büyük ayıp. Hele hele Hasan Bitmez ‘in o kürsüde sözünü söylemeye çalışan gayreti göz önüne getirilince, kendisinin hatırasına da saygısızlık olur. Biz bu grubun düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün muhalefet partileirnin birer milletvekili ile demokrasi dayanışması yapmasını önerdik. Ancak bugün 11’e doğru henüz bütün partilerin bu kararı alamadığını öğrendik ve 11 de görüşmeler başlıyordu.  Grubumuz adına Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap bir fedakarlık yaparak Saadet Partisi’ne geçiyor. Dün bunu Temel Karamollaoğlu ile görüştük. Gruplarının düştüğünü hatırlattı, biz de üstümüze düşeni yapacağımızı söyledik. CHP kürsü hakkını savunur. Saadet Partisi’ne mutlaka katılım olacaktır. O sağlanana kadar kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Partisi grubunda çalışmak üzere talimatlandırdım” dedi.