ŞAMPİYON HALTERCİDEN DİYET TARİFİ

ŞAMPİYON HALTERCİDEN DİYET TARİFİ
Arnavutluk’ta düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda erkekler 73 kiloda 2 altın, 1 bronz madalya kazanan Muhammed Furkan Özbek, sporda şampiyonluğa giden yolun iyi beslenme ve “diyet”e gösterilen önemden geçtiğini belirtti.Avrupa...

Arnavutluk’ta düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda erkekler 73 kiloda 2 altın, 1 bronz madalya kazanan Muhammed Furkan Özbek, sporda şampiyonluğa giden yolun iyi beslenme ve “diyet”e gösterilen önemden geçtiğini belirtti.

Avrupa şampiyonu ay-yıldızlı halterci, “Dünya Diyetisyenler Günü” dolayısıyla antrenman zamanını, şampiyonalar öncesi ve sırasındaki beslenme ve diyet programını, kilo kontrolünü değerlendirdi.

Genç milli halterci, beslenme açısından güne nasıl başladığına ilişkin “Yumurtanın sarısını fazla sevmem, o yüzden 4 yumurta beyazı yerim, varsa 6-7 tane çeri domatesi, biraz dilimlenmiş salatalık ve çokça peynir. Özellikle kaşar peynirlerine zaafım var, tel peynirlerine, kahvaltılarda bunları çok seviyorum. Kahvaltıda tabağın birini peynire ayırırım, kahvaltıları dolu dolu geçiririm. Protein ağırlıklı bir kahvaltı oluyor” ifadelerini kullandı.

Sabah saat 08.30 gibi kahvaltıya gittiğini ifade eden ay-yıldızlı sporcu, “Kahvaltıdan sonra çay, kahve olur, biraz uyanmak adına. Kahveden sonra hazırlanıp üstümüzü giyiniriz, antrenmana geçeriz. ‘Kahve içmeden uyanamam’ diyen arkadaşlarım var ama tamamen algı bu, ben elimi yüzümü yıkar bazen direkt antrenmana giderim” şeklinde konuştu.

Asla yememesi ya da mutlaka yemesi gereken besinlere ilişkin Muhammed Furkan, “Kendi adıma antrenman öncesinde kesinlikle tatlı ve şekerli şeyler tüketmemeye özen gösteririm. Antrenman aralarında da mümkün olduğunca yeşil elma veya muz yemeye özen gösteririm çünkü koparma, silkme arasında özellikle ağır antrenmanlarda çok ciddi bir enerji kaybı oluyor” dedi.