Savaş çıkarsa turizmin kaybı 10 milyar dolar olur

Savaş çıkarsa turizmin kaybı 10 milyar dolar olur
Rusya’nın Ukrayna sınırları içinde “bağımsızlığını tanıdığı” bölgeye girmesiyle tırmanan krizde, bölgede en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Özellikle turizm ve gıda sektöründe tehlike çanları...

Rusya’nın Ukrayna sınırları içinde “bağımsızlığını tanıdığı” bölgeye girmesiyle tırmanan krizde, bölgede en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Özellikle turizm ve gıda sektöründe tehlike çanları çalıyor. Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, turizm sektörü açısından yaptığı değerlendirmede “7,5 milyon turistin geldiği iki ülkeden söz ediyoruz” dedi.

EN ÖNEMLİ TURİST KAYNAĞI
Bloomberg HT’de konuşan Ali Onaran, Ukrayna pazarının özellikle son yıllarda ciddi büyüme göstererek Türkiye’nin önemli üç-beş pazarından birine dönüştüğünü anlattı. Onaran, “Rusya zaten birinci pazarımız. Umarız ki bir çatışma ya da savaş çıkmaz. Çünkü böyle bir durumda Türkiye’nin kaybı 10 milyar dolar olur” dedi.

REZERVASYONLAR DEVAM EDİYOR
Rusya ve Ukrayna’dan erken rezervasyonların devam ettiğini, dolulukların yüzde 40’lar, 50’lileri bulduğunu anlatan Onaran, “Erken rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Gözümüz, kulağımız orada. Eğer bu gerilim bir sekte vurmazsa ülke olarak 2022 yılını çok iyi geçirme olanağımız var” diye konuştu.