Seçim alametleri: Yeni sosyal yardım paketi geliyor

Seçim alametleri: Yeni sosyal yardım paketi geliyor
Anketlerde kan kaybını gören AKP iktidarı seçim yatırımlarına hazırlık yapıyor. Bu kapsamda sosyal yardımlar, sosyal konut, uzun vadeli ucuz kredi, kamuya kadro atamaları başı çekiyor.NTV'nin haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı...

Anketlerde kan kaybını gören AKP iktidarı seçim yatırımlarına hazırlık yapıyor. Bu kapsamda sosyal yardımlar, sosyal konut, uzun vadeli ucuz kredi, kamuya kadro atamaları başı çekiyor.

NTV'nin haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, önceki gün bir araya geldi. İki bakan, sosyal yardımlarla ilgili mevcut durumu gözden geçirip yeni dönemde uygulanacak sosyal yardım politikasını değerlendirdi. Enerjiden eğitime farklı alanlarda sosyal yardımların kapsamının genişletilmesi ve yardım miktarlarının artırılması gündemde. Yardım paketinin ayrıntıları ekim ayındaki kabine toplantısında açıklanacak.

ENERJİ DESTEKLERİ ARTACAK
• Enflasyonda öne çıkan elektrik ve doğal gaz harcamalarıyla ilgili destekler liste başında. Destek sayısı ve miktarı artırılacak.
• Çocuklar için eğitim yardımı yapılacak. Kitap ve okul malzemeleri yanı sıra nakit destek eklenecek.
• Aile destek programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca 450, 550 ve 600 lira ödeniyor. Aile destek yardımı da genişletilecek, rakamları artacak.