Selçuk halkı, Meryem Ana Evi’nin siyasete malzeme yapılmamasını istiyor

Selçuk halkı, Meryem Ana Evi’nin siyasete malzeme yapılmamasını istiyor
Selçuk Belediyesi’nin işlettiği Meryem Ana Evi’nin otopark alanında konuşan Başkan Sengel, “Her seçim öncesinde aba altından sopa gösterir gibi 'Eğer ki biz gelmezsek Meryem Ana’yı alırız ve hiçbir para alamazsınız,...

Selçuk Belediyesi’nin işlettiği Meryem Ana Evi’nin otopark alanında konuşan Başkan Sengel, “Her seçim öncesinde aba altından sopa gösterir gibi 'Eğer ki biz gelmezsek Meryem Ana’yı alırız ve hiçbir para alamazsınız, maaşınızdan ederiz' deyip de benim emekçimin, benim Efes Selçuk halkımın üzerinden siyasi tehdidin artık çekilmesini istiyoruz” dedi.

Aydın Selçuk Belediyesi’nin Meryem Ana Evi’nden tahliye edilmesine ilişkin tepkiler büyüdü. “Meryem Ana Evi Efes Selçuk halkınındır” direnişini ilçedeki oda başkanları, dernekler, muhtarlar, Tüm Yerel- Sen ve Tüm Bel-Sen, diğer sendika yetkilileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve ilçe halkı destekledi. Ayrıca CHP Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, CHP önceki dönem milletvekilleri Zeynep Altıok, Musa Çam, Tacettin Bayır da direnişe destek vererek Meryem Ana Evi otopark gelirlerinin Selçuk halkından alınmasına dair tepkilerini dile getirdi.

“Emekçi kardeşlerimiz, sessiz kalsaydı bu kılıfı yine bulup minareyi çalacak mıydınız?”

Konuşmasında haksız suçlamalara cevap veren Belediye Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, 11 Ağustos 2023 tarihinde Tarım Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne tahsis sürelerinin uzatılması için yazı yazdıklarını kaydetti. Ağustos'tan bugüne kadar yazılarına cevap verilmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Ondan daha öncesinde yazdığımız hiçbir yazıya zaten cevap yoktu. 11 Ağustos’tan, dün benim emekçi kardeşlerim 'Burası bizimdir' diyene kadar neredeydiniz açıklayınız. Eğer emekçi kardeşlerimiz, sessiz kalsaydı bu kılıfı yine bulup minareyi çalacak mıydınız?”

Başkan Sengel: Sosyal medyadan kamu kurumuna tebligat mı yapılır?

Sengel, Selçukluların “Efes bizimdir” diye açıklama yapmalarının ardından Bölge Müdürlüğü’nün bir yazı yazdığını bildirdi. Yazıyı siyasi malzeme yaratmak için bir milletvekiline göndererek sosyal medyadan kamu kurumuna tebligat yaptıklarını aktardı. “Bir kamu kurumu, bir siyasi partinin temsilcisine resmi bir evrakı gönderip nasıl bunu sosyal medyadan diğer kamu kurumuna tebliğ eder?” diye sordu.

Meryem Ana Evi’nin siyasete malzeme edilmemesini ve 20 yıllık sözleşmeyi ıslak imzalı olarak talep eden Sengel, şu ifadeleri kullandı:

“Her seçim öncesinde aba altından sopa gösterir gibi eğer ki biz gelmezsek Meryem Ana’yı alırız ve hiçbir para alamazsınız, maaşınızdan ederiz deyip de benim emekçimin, benim Efes Selçuk halkımın üzerinden siyasi tehdidin çekilmesini istiyoruz. Efes Selçuk halkının kamusal ihtiyaçları için harcanan Meryem Ana Evi’nin işletmesinin makul ve sürdürülebilir şartlarda tam 20 yıllık bir sözleşmeyle Efes Selçuk Belediyesi’ne devredilmesi talep ediyoruz”