SERGEN YALÇIN’IN TEIXEIRA PLANI

SERGEN YALÇIN’IN TEIXEIRA PLANI
Şampiyonlar Ligi'ne güçlü bir kadroyla girmek isteyen Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, bu talebi kabul görene kadar imza atmamıştı. Barışılı çalıştırıcının istediği oyuncuların başında Alex Teixeira geliyor....

Şampiyonlar Ligi'ne güçlü bir kadroyla girmek isteyen Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, bu talebi kabul görene kadar imza atmamıştı. Barışılı çalıştırıcının istediği oyuncuların başında Alex Teixeira geliyor. Brezilyalı oyuncuya geçen hafta resmi teklif yapıldı. Teixeira'nın menajeri siyah beyazlı yönetimden 3.5 milyon Euro imza parası ve yıllık 3.5 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme talep etti. Beşiktaş yönetimi 31 yaşındaki oyuncuyla anlaşma zemini arıyor.
Ocak ayından bu yana maça çıkmayan Brezilyalı yıldız, Vasco da Gama, Shakhtar Donetsk ve Jiangsu Suning formaları giydi. 2016’da transfer olduğu Çin Ligi’nde Jiangsu ile 5 sezonda 148 maça çıkan Alex Teixeira, 73 gol attı.
Diğer yandan bir gelişme de Adem Ljajic konusunda yaşandı. Siyah-beyazlılarda Ljajic'e kadroda düşünülmediği menajeri vasıtasıyla iletildi. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Sırp oyuncuya bonservisinin verilmesi gündemde. Beşiktaş yönetimi böylece Ljajic'in yüksek maliyetinden de kurtulmayı hedefliyor.

CAS, Beşiktaş’ın başvurusunu reddetti

UEFA tarafından Beşiktaş'a verilen yüzde 15'lik kesinti üzerine siyah-beyazlı kulüp CAS'a başvuruda bulunmuştu. CAS, Beşiktaş'ın başvurusunu reddetti.
UEFA tarafından vadesi geçmiş borçlar nedeniyle Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon elde edeceği gelirlere yüzde 15'lik kesinti uygulayacağının açıklanmasının ardından siyah-beyazlılar CAS'a başvuruda bulunmuş ve kararın yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulunmuştu. CAS, Beşiktaş'ın yaptığı itirazı reddetti.

KARTAL’DA KENAN KARAMAN ATAĞI

5 Temmuz'da topbaşı yapacak olan Beşiktaş’ta gözler transfere çevrilmiş durumda. Teknik direktör Sergen Yalçın, bu tarihe kadar en az 2-3 futbolcunun takıma katılmasını istiyor.
Aytemiz Alanyaspor ile sözleşmesi sona eren Salih Uçan ile prensip anlaşmasına varan siyah-beyazlılar, hafta içinde bu transferi resmiyete dökmeye hazırlanıyor.
Yabancı sayısının 8+6 olması nedeniyle yerli oyuncuya yönelen yönetim, Kenan Karaman ile yaptığı görüşmelerde belli bir noktaya geldi. Uzun süre önce milli futbolcu ile temaslara başlayan siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Sergen Yalçın’ın onay vermesi sonrasında süreci hızlandırdı.
27 yaşındaki oyuncuyla anlaşmaya yakın olan Beşiktaş'ta başkan Ahmet Nur Çebi’nin son görüşmeyi yaparak bu transferi bitirmesi bekleniyor.
Sergen Yalçın’ın yönetimle bir araya gelerek yapılacak transferlerle ilgili geniş bir rapor vereceği de gelen haberler arasında.
Deneyimli çalıştırıcı, takviye istediği mevkileri ve kadrosuna katmayı planladığı futbolcuların alternatifli listesini yönetime iletecek.