Sevgililer Günü'nde olmazsa olmaz nedir?

Sevgililer Günü'nde olmazsa olmaz nedir?
Tam da nihayet yeni yılda yapmayacağız diye karar aldığımız şeylerde Sevgililer Günü baskılarıyla geliyor: Çiçekler, çikolata, romantik bir akşam yemeği, düşünceli ama seksi bir kart, muhtemelen asla giyilmeyecek iç çamaşırı...

Tam da nihayet yeni yılda yapmayacağız diye karar aldığımız şeylerde Sevgililer Günü baskılarıyla geliyor: Çiçekler, çikolata, romantik bir akşam yemeği, düşünceli ama seksi bir kart, muhtemelen asla giyilmeyecek iç çamaşırı ve en kötüsü: planlanmış seks. Ama bir saniye bekleyin. Planlanmış seksin nesi bu kadar kötü? İlişki terapisti Ian Kerner CNN yazdı.

Bazı insanların planlanmış bir cinsel birliktelikten korkar. Sonuçta geleneksel bilgelik seksin 'organik ve doğal' bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini söylüyor. Ama takviminize ve yapılacaklar listelerinize bakın ve bu günlerde doğal olarak bir şeyler olup olmadığını bana söyleyin. Hayattaki diğer her şeyi planlıyoruz: bırakmalar, teslim almalar, toplantılar, son teslim tarihleri. Kolonoskopi ayarlayacağız ama seks planlamayacağız öyle mi?

Konuyla ilgili görüşünüz ne olursa olsun, Sevgililer Günü seksi takvime koymak için harika bir fırsattır ancak akşamın sonunda sadece eylemin kendisine odaklanmayın.

Uyandığınız andan itibaren tüm gün ona odaklanın. Size tüm gününüzü seks için yeniden düzenlemenizi söylemiyorum, ancak seks yanlısı küçük kasıtlı seçimler yapmanızı söylüyorum. Bir gece önce yeterince uyuyarak başlayın, sağlıklı beslenin, kendinizi iyi hissetmenize yardımcı oluyorsa spor salonuna gidin, stresli etkileşimlerden kaçınmaya çalışın ve işinizi işte bırakın. Partnerinize karşı nazik olun, ev işlerinde işbirliği yapın, telefonlarınızı bir kenara bırakın.

Ve elbette, romantik bir akşam yemeği yiyin ve eğer sizin tarzınız buysa çarşafların üzerine biraz gül yaprakları serpin. Seks hem ortam hem de ortamla ilgilidir (zihniyette olduğu gibi). Bu yüzden Sevgililer Günü'nde sana tavsiyem sadece seks yapmamandır. Cinselliğinizi keşfedin ve akışa bırakın. 

İçinizdeki kıvılcımı yeniden ateşleyin

Sevgililer Günü size partnerinizle bağlantı kurmanızı hatırlatır ancak en önemli ilişkiyi, yani kendinizle olan ilişkiyi gözden kaçırabilir. Kendinize ne kadar sert davranırsanız, ister bekar ister bir ilişki içinde olun, içinizde o kadar kötü hissedebilirsiniz.

New York merkezli psikologlar ve " LoveLink " podcast'inin ortak sunucuları Signe Simon ve Simone Humphrey'e göre, kendinizle daha fazla sevgi ve şefkatle ilişki kurduğunuzda, güçlü ve zayıf yönlerinizi açıkça görmeyi tolere edebilir ve utanmadan ilişkilerde kırılganlık riskini göze alabilirsiniz. .

Başkalarıyla yaptığınız gibi kendinizle ilişkinizi derinleştirmek için zaman ayırmak, tüm ilişkilerinize daha bağlı bir şekilde ortaya çıkmanıza yardımcı olur. Başkasının sevgisini ateşlemek istiyorsanız, kendi içinizdeki sevgiyi alevlendirmeniz gerekir. Kendi kıvılcımınızı canlı tutmanın bir yolu, duyularınızı harekete geçiren yeni bir şey denemektir; yeni bir tarif denemek, yeni bir yeri ziyaret etmek veya daha önce hiç duymadığınız bir müzikle dans etmek.