Sıcak havalar en çok erkekleri "yaktı"

Sıcak havalar en çok erkekleri "yaktı"
Türkiye’yi kasıp kavuran sıcakların tansiyondan beyin kanamasına kadar sağlığımız için yaratabileceği risklere, bir yenisi daha eklendi. Sıcak havanın erkeklerde kısırlığa yol açabileceği ortaya çıktı. Açıklama Uzman...

Türkiye’yi kasıp kavuran sıcakların tansiyondan beyin kanamasına kadar sağlığımız için yaratabileceği risklere, bir yenisi daha eklendi. Sıcak havanın erkeklerde kısırlığa yol açabileceği ortaya çıktı. Açıklama Uzman Dr. Ertan Cevizci’den geldi. Sıcak havalardan kaynaklanan sperm düşüklüğü riski hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Cevizci, kısırlık riskinden korunmak için erkeklere önemli uyarılarda bulundu.

Cevizci özetle şunları kaydetti:

“Testisler, sperm üretimi için vücut sıcaklığından birkaç derece daha düşük bir sıcaklıkta bulunmalı. Sıcak hava koşulları sperm üretimini etkileyerek düşük sperm kalitesi ve sayısına neden olabilir. Yapılan araştırmalar da, testislerin normal fonksiyonları için uygun sıcaklık aralığının altına düşülmesinin, sperm üretimini olumsuz etkileyebileceği ve bunun da doğurganlık sorunlarına yol açabileceğini ortaya koyuyor.

Sıcak havalarda sperm sağlığını korumak önemli. Erkeklerin aşırı sıcaklardan kaynaklanan riskleri minimize etmek için özellikle sıcak günlerde, dar ve sıkı iç çamaşırları yerine rahat, pamuklu iç çamaşırları tercih etmeli ve bol giysiler giyilmeli. Yeterli su tüketimi, vücut sıcaklığını dengede tutarak sperm sağlığını olumlu etkiler. Günlük su ihtiyacını karşılamak önemli.

Aşırı sıcaklık sperm üretimini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle sıcak suya uzun süre maruz kalmaktan kaçınılmalı. Dengeli ve sağlıklı beslenmek, genel sağlık durumunu iyileştirerek sperm kalitesini artırabilir. Düzenli egzersiz yapmak, genel sağlığı destekleyerek sperm üretimini olumlu etkileyebilir. Erkeklerin doğurganlık ve sperm sağlığını korumak için bu önerilere kesinlikle dikkat etmeleri gerekiyor. Aynı zamanda doktorlarına danışmaları da önemli. Sıcak hava koşullarının sperm düşüklüğü riskini artırabileceğinin farkında olarak, sağlıklı yaşam tarzı seçimleriyle bu riski minimize etmek mümkün.” (ANKA)