Sigara dumanında koronavirüs tehlikesi

Sigara dumanında koronavirüs tehlikesi
Sigara dumanında havada asılı duran moleküllerin bulunduğunu söyleyen Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, koronavirüs bulaşma riskine karşı beraber ve kapalı ortamlarda sigara içilmesinden kaçınılması uyarısında...

Sigara dumanında havada asılı duran moleküllerin bulunduğunu söyleyen Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu, koronavirüs bulaşma riskine karşı beraber ve kapalı ortamlarda sigara içilmesinden kaçınılması uyarısında bulundu.
Sigara içmenin koronavirüse karşı bulaş riskini etkilediğini söyleyen Taşkınoğlu, sigarayı içerken elin çok sık kullanıldığını ve yüze götürüldüğünü belirtti. “Sigaranın dumanında havada asılı kalan moleküller var. Bu duman, virüs aerosollerini bu damlacıklarını yakalayarak, kişiye bulaştırma riskini artırabilir” diyen Taşkınoğlu, sigara paketi, çakmak ve kül tablasında virüs damlacıklarının uzun süre kalabildiğine dikkati çekti. Sigara ile birlikte herhangi bir yüzeye yerleşen virüsün 9 güne kadar kalabildiğini ifade eden Taşkınoğlu, “9 güne kadar virüs o yüzeyde kalırsa, sizden sonra gelen kişiyi de bulabilir. Sigarayı evlerinizde, çocuklarınızın bulunduğu ortamlarda içmeyin. Ortak paket, çakmak ve kül tablası kullanmayacağız” dedi.