Silivri'de Uygur Etüt Merkezi’nde bir çalışan, yedi çocuğa cinsel istismarda bulundu; aileler yönetim tarafından tehdit edildi!

Silivri'de Uygur Etüt Merkezi’nde bir çalışan, yedi çocuğa cinsel istismarda bulundu; aileler yönetim tarafından tehdit edildi!
İstanbul Silivri’de, Uygur çocukların eğitim aldığı etüt merkezinin çalışanı Ahmet K., merkeze gelen 6 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etti, yaşları 4 ile 12 arasında değişen altı kız çocuğunu da taciz etti. Bazı...

İstanbul Silivri’de, Uygur çocukların eğitim aldığı etüt merkezinin çalışanı Ahmet K., merkeze gelen 6 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etti, yaşları 4 ile 12 arasında değişen altı kız çocuğunu da taciz etti. Bazı ailelerin jandarmaya ihbarı üzerine saldırgan yakalandı.

Kız çocuklarının ailelerine anlatmasıyla ortaya çıkan skandal üzerine Ahmet K. kurumdan uzaklaştırıldı ama etüt merkezinin yöneticileri adli makamlara başvurmadı. Şikayetçi olan aileler, etüt merkezi idarecilerinin yönetiminde olan konut sitesinden atılmakla tehdit edildi.

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre bazı ailelerin jandarmaya ihbarı üzerine saldırgan yakalandı. Etüt merkezinin bağlı olduğu vakfın yöneticisi sorulara cevap vermedi. Çocuğu istismara uğrayan A.G., Uygur toplumuna mektup yazdı: “Ne yapmalıyım? ‘Çin’e satılmış vatan hainidir’ deniyor. Çocukları korumak Çin’e çalışmak mı olur?

Silivri Selimpaşa’da Uygur çocukların gittiği bir etüt merkezinin bir personelinin, kuruma gelen bazı kız çocuklarına cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkması Türkiye’de yaşayan Uygur toplumunda infial yarattı.

Mağdur çocukların ailelerine yakın isimlerin verdiği bilgilere göre Uygur İlim Marifet Vakfı tarafından 2015’te kurulan Oku Uygur Bilig Yurdu’nda çalışan Ahmet K., etüt merkezine gelen 6 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüze etti, yaşları 4 ile 12 arasında değişen altı kız çocuğu ise cinsel tacize uğradı.

Site yöneticileri olayı gizledi

Etüt merkezinin yakınlarında bulunan Uygurların oturduğu bir konut sitesinde ikamet eden Ahmet K., aynı sitedeki bazı çocukları da ailelerinin bilgisi dahilinde etüt merkezine götürüp getiriyordu.

Skandal, geçen ay sitedeki etüt merkezine giden kız çocuklarından birinin ailesine Ahmet K. tarafından tacize uğradığını söylemesi üzerine ortaya çıktı.

Yine aynı sitede ikamet eden etüt merkezi idarecileri, ailelerin durumu kendilerine söylemesi üzerine Ahmet K.’yı hem işten hem de kendilerinin idaresinde olan konut sitesindeki dairesinden uzaklaştırdı ancak durumu adli makamlara bildirmedi.

4 aile resmi makamlara başvurmadı

Şahsın siteden ve kurumdan uzaklaşmasından sonraki günlerde, tacize uğrayan üç çocuğun ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Çocukların muayene edilmesi sonucu ikisinin cinsel tacize, 6 yaşında olan bir çocuğun ise tecavüze uğradığı tespit edildi.

Cinsel istismara uğradığı düşünülen aynı sitedeki başka dört çocuğun aileleri ise olayla resmi makamlara başvurmadı.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Ahmet K. siteden ve etüt merkezinden ayrıldıktan iki hafta sonra 14 Temmuz’da Uygurlar tarafından yakalanarak jandarmaya teslim edildi.

Uygur toplumu tepkili

Türkiye’de yaşayan Uygur toplumunda, taciz olayıyla ilgili ilk bilgiyi aldığı anda konuyu adli makamlara iletmeyen etüt merkezi idarecilerine tepki var.

Vakıf yöneticisi: Savcılık raporunu bekliyoruz

Uygur İlim Marifet Vakfı’nın yöneticilerinden Habibullah Küseni, “Bilgim yok. Onunla ilgili savcılığın raporunu bekliyoruz” cevabını verdikten sonra telefonu kapattı.

Mağdur çocuğun babası: Evimizden kovmakla tehdit ettiler”

Jandarmaya şikayetçi olan, mağdur çocuklardan birinin babası A.G., cinsel istismar olayının ortaya çıkması ve şikayetçi olmalarından sonra kendilerine yapılan baskıları Uygur toplumuna iletmek üzere Uygurca yazdığı bir mektupta, "Uygur Oku Okulu yetkilileri, şikayetimden dolayı çok kızdı. Bizi sitedeki evimizden kovacakları yönünde tehdit etti. Çocuklarımızın tacize uğramasının yanı sıra biz de mağdur olduk" dedi.