Sinan Oğan’ın kararı Zafer Partisi için de sürpriz oldu

Sinan Oğan’ın kararı Zafer Partisi için de sürpriz oldu
Zafer Partisi’nin de yer aldığı Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı partide de şaşkınlık yarattı.Gazete Pencere’ye...

Zafer Partisi’nin de yer aldığı Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı partide de şaşkınlık yarattı.

Gazete Pencere’ye konuşan üst düzey bir partili, “Bizim için sürpriz oldu. Doğrudan Erdoğan’ı destekleyen bir açıklama yapmasını biz de beklemiyorduk” dedi.

Oğan’ın Erdoğan’ı destekleme açıklamasından sonra kendisine ulaşmak isteyen Zafer Partililerin telefonlarını dahi açmadığı öğrenildi. Hatta kampanya sürecinde doğrudan birlikte çalıştığı isimlerin de Oğan’ın açıklamasından sonra yolları ayırdığı belirtiliyor.

O iddia yalanlanıyor

Oğan, seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından geçen cuma günü Erdoğan ile İstanbul’da bir araya geldi. Aynı gün Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara’da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile görüştü.

Kılıçdaroğlu’nun Oğan ile de görüşmesi beklenirken, Oğan’ın yakın çevresine rahatsız olduğu ve günü dinlenerek geçirmek istediğini aktardığı ortaya çıktı.

Bu bilginin yanı sıra bugün de Oğan’ın Özdağ’ın bilgisi olmadan Erdoğan ile görüştüğü iddiası ortaya atıldı. Ancak Gazete Pencere’ye konuşan bir başka Zafer Partisi yöneticisi ise bu iddiayı yalanladı. Aynı yönetici Erdoğan’dan gelen görüşme talebinden sonra Oğan’ın Özdağ’ı bilgilendirdiği ve görüşmeye Özdağ’ın bilgisi dahilinde gittiğini aktardı.

Ağırlıklı görüş Kılıçdaroğlu'ndan yanaydı

Oğan’ın kararının tepki ile karşılandığı Zafer Partisi’nde açıklama öncesinde ağırlıklı görüşün de Kılıçdaroğlu’nu destekleme yönünde olacağı beklentisi vardı.

"Bu açıklamalara rağmen…"

Seçim kampanyası sürecinde Oğan’ın Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı hedef alan açıklamalarına işaret eden Zafer Partisi yöneticisi, “Bu açıklamalarına rağmen yanlarına oturmuş olması başlı başına tartışılması gereken bir durum” değerlendirmesi yapıyor.

"Mecbur bırakıldı"

Oğan’ın görüşlerine önem verdiği bir başkan deneyimli siyasetçi ise Oğan’ın destek kararını, “Mecbur bırakıldı” olarak değerlendiriliyor. Söz konusu isim Oğan’ın “360 derece dönüş yaptığını” belirtken, sadece görev alma vaadi karşılığında değil, Oğan’ın ticari faaliyetleri nedeniyle bu desteği açıklamak zorunda bırakıldığını savunuyor.