Sınırlar kapalıyken 24 bin kişi nasıl geldi?

Sınırlar kapalıyken 24 bin kişi nasıl geldi?
Kültür ve Turizm Bakanlığnın turizm istatistiklerine göre, koronavirüs’ün zirve yaptığı Nisan ayında Türkiye’ye 24 bin 238 yabancı turist geldi. Pandemi nedeniyle ülkeye giriş çıkışın kapalı olduğu bu dönemde 24 bin...

Kültür ve Turizm Bakanlığnın turizm istatistiklerine göre, koronavirüs’ün zirve yaptığı Nisan ayında Türkiye’ye 24 bin 238 yabancı turist geldi. Pandemi nedeniyle ülkeye giriş çıkışın kapalı olduğu bu dönemde 24 bin kişinin Türkiye’ye nasıl geldiği ise merak konusu oldu.
Koronavirüs salgını etkisinin en güçlü hissedildiği ay olan nisanda Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99,26 düşüş yaşandı. Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’den alınan geçici verilere göre 2020 yılı Nisan ayında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 99,26 oranında bir azalış göstererek 24 bin 238 oldu.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle 11 Mart’tan itibaren alınan tedbirler neticesinde havayolları ve sınır kapıları dahil ülkeye girişler tamamiyle kapatılmıştı. Yurda giriş yapan 24 binden fazla turistin nasıl geldiği ise kafalarda soru işareti uyandırdı.