Sırrı Süreyya Önder’den ‘bilinmeyen dil vurgusu’

Sırrı Süreyya Önder’den ‘bilinmeyen dil vurgusu’
TBMMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı'nı Arapça selamlayarak "Hoş geldiniz ve merhaba” ( ehlen ve sehlen) dedi. Önder, daha sonra Meclis’teki vekillere dönerek ‘bilinmeyen...
TBMMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı'nı Arapça selamlayarak "Hoş geldiniz ve merhaba” ( ehlen ve sehlen) dedi. Önder, daha sonra Meclis’teki vekillere dönerek ‘bilinmeyen bir dil olmasın” dedi.

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Türkiye-Katar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hulusi Akar, Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmed bin Hitmi Al Hitmi ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

TBMMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Katar-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı'nı Arapça selamlayarak "Hoş geldiniz ve merhaba” ( ehlen ve sehlen) dedi.

Önder daha sonra, Meclis’teki vekillere dönerek, “Türkçe ’sini merak eden arkadaşlar için “Hoş geldiniz ve merhaba” dedim. Bilinmeyen bir dil olmasın” dedi.

Önder’in söylemleri Meclis salonunu güldürdü.

Bilinmeyen dil vurgusu nedir?

Kürtçe, Meclis tutanaklarında ‘Bilinmeyen bir dil olarak” geçiyor. Önder, buradaki, açıklamasında bunun vurgusunu yapıyor.