Sivas'ta 109 köy yolu Erzurum'da ise 147 mahallenin yolu kapandı

Sivas'ta 109 köy yolu Erzurum'da ise 147 mahallenin yolu kapandı
Sivas ve Erzurum'da etkili olan kar yağışı, kent genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarıları sonrasında başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, özellikle köy yolları ulaşıma kapandı.Sivas'ta, dün...
Sivas ve Erzurum'da etkili olan kar yağışı, kent genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarıları sonrasında başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, özellikle köy yolları ulaşıma kapandı.

Sivas'ta, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. Belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Ancak kar kalınlığının artmasıyla birlikte kent genelinde toplam 109 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kapanan yolların açılması için çalışmalarına hız verdi.

Ayrıca, Akıncılar ilçesinde yoğun kar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Erzurum'da ise 2 gündür etkili olan kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışının etkisiyle birlikte kent genelinde 147 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarına devam etti.

Kar yağışının etkisiyle ulaşımın zorlaştığı bölgelerde vatandaşlar, tedbirli davranarak toplu taşıma araçlarını tercih etti. Kent sakinlerinden Hasan Çokadar, "Kar, yoğun yağıyor. Hastaneye gitmek için özel aracım yerine dolmuş veya otobüs tercih ettim. Umarım yağış fazla sürmez. Zira bahar mevsimindeyiz ve doğanın uyanışı için güzel bir zaman. Ancak, Allah'ın takdiri neyse o olur" şeklinde konuştu.