Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş'la görüşecek: Gündem Can Atalay mı?

Erdoğan, Bahçeli ve Kurtulmuş'la görüşecek: Gündem Can Atalay mı?
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün saat 15’te görüşecek. Erdoğan, Bahçeli görüşmesinin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile  saat 17.00'da görüşecekTolga...
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün saat 15’te görüşecek. Erdoğan, Bahçeli görüşmesinin ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile  saat 17.00'da görüşecek

Tolga Balcı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli saat 17.00'da ise TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşecek.

Kulislerde yer alan bilgilere göre, görüşmelerin ana gündem maddesi AYM ve Yargıtay arasında krize neden olan Can Atalay kararı, İsveç'in NATO üyeliği ve emeklilere yapılması beklenen zam oranı olduğu iddia ediliyor.

Görüşme sonrasında, Yargıtay'ın Atalay hakkında verdiği kararın Meclis Genel Kurulu'na sunulması  konusunda karar verilmesi bekleniyor.

Kurtulmuş, daha önce yaptığı açıklamalarda, Atalay konusunda Meclisin kararının belli olduğu, vekillerin de oy vermesiyle Can Atalay'ın Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na seçildiğini söylemiş Yargıtay'ın hükmünü Genel Kurul'da okutmamıştı.

Kurtulmuş'un Can Atalay açıklamaları

Geçtiğimiz gün TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay 3. Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği hak ihlali kararlarına uymamasını değerlendirmişti.  Kurtulmuş, Meclis'in alacağı tutuma ilişkin olarak “TBMM hukuki bir tartışmanın tarafı değildir” demişti.

Kurtulmuş Can Atalay’ın vekilliğinin düşürüleceği iddialarına ise "Eski örneklerdeki durum yaşlanmasın diye (Eni Berberoğlu-Ömer Faruk Gergerlioğlu) AYM’nin bu konuda vereceği kararın beklenmesi gerektiğini düşündüğüm için okutmadım ama burada meselenin bir şekilde halledilmesi lazım zaman içinde uygulamayı ortaya koyarız. TBMM hukuki tartışmanın tarafı değildir ve olamaz. Onun için de ısrarla iki yargı kurumu arasında bu tartışmanın tarafı olmaması için, TBMM’nin hukuki olarak ortada olan bu konunun bir de siyasi tartışmaya dönmemesi için gayret sarf ettik. TBMM gündemine hakimdir” ifadelerini kullanmıştı.