Erdoğan sonrası için hesaplaşma mı? Turkuvaz Medya neden hedef alındı?

İktidar medyasında gözaltılar ve soruşturmalarla yaşanan krizde Turkuvaz Medya hedef haline geldi. RTÜK cezası sonrası kamplaşma daha da belirginleşti.

Erdoğan sonrası için hesaplaşma mı? Turkuvaz Medya neden hedef alındı?

GAZETE PENCERE - Son zamanlarda iktidara yakın medya organları ve gazeteciler arasında tartışmalar dikkat çekerken iktidara yakın bazı gazetecilerin tutuklanması, soruşturmalarda adının geçmesi ise gündemden düşmüyor.

Mehmet Akif Ersoy, Veyis Ateş, Rasim Ozan Kütahyalı, Cem Küçük ve Tahir Sarıkaya gibi iktidara yakın isimlerin tutuklanmasının ardından iktidar ve basın kulislerinde sık sık iktidara yakın isimlerce konuşulan Turkuvaz Medya'ya yönelik eleştiriler somutlaşmaya başladı.

Yeni kavganın odağında CEO'luk görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski bakan Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın yaptığı Turkuvaz Medya var.

Bazı yazarlar ve gazeteciler bunun Erdoğan sornası dönem için bir hesaplaşma olduğunu iddia ediyor.

RTÜK CEZA YAĞDIRDI

RTÜK'ün Esra Erol'un programı nedeniyle ATV'ye kestiği ceza kavgayı daha da görünür hale getirdi. Bu cezaya Turkuvaz Medya, sert eleştiri ve art arda manşetlerle yanıt verdi. 8 milyon liralık cezayla kıyamet koptu.

Gruba bağlı tüm yayın organlarında, Sabah, Takvim ve A Haber'de RTÜK'ün hedef alındığı haberler ve paylaşımlar yapıldı

Takvim Gazetesi'nde "RTÜK Sosyal Medyayı Değil TV'yi Cezalandırıyor" başlıklı haberde "Milyonlarca gencin zehirlediği TikTok, YouTube ve dijital platformlardaki rezilliklere göz yuman RTÜK, milli yayıncılık yapan kanallara rekor cezalar yağdırıyor. Dijital çöplüğe dokunamayan Üst kurul, faturayı yine televizyon yayıncılığına kesti." denildi.

Grubun amiral gemisi Sabah'ta "Dijital Çöplük Görmeden Geliniyor, TV’ye Ceza Yağıyor" başlıklı analiz-yazıda "Avrupa dev küresel sosyal medya platformlarına yaptırım uygulayıp kurallar koyarken, RTÜK dijital mecralardaki ahlaki çöküşe karşı çaresiz kalıyor. Yerli kanallara gösterilen hassasiyetin yüzde biri, her gün milyonlarca çocuğa ulaşan kontrolsüz internet yayınlarına gösterilmiyor." eleştirisi yapıldı. A Haber'de dil daha sert, eleştiri daha hedef odaklı oldu. "17-25 Aralık'tan Bu Yana Aynı Basiret Bozukluğu" denilen yorumda "17-25 Aralık kumpas sürecinde A Haber’e kesilen 300’den fazla cezayı hatırlatan kamuoyu, RTÜK’ün bugün de milli duruş sergileyen yayıncıları hedef alan bu yaklaşımını sorguluyor. RTÜK’ün asli görevi reyting alan geleneksel kanalları cezalandırmak değil, dijitaldeki devasa ahlak erozyonuna dur demektir." tespiti yapıldı

SELMAN ÖĞÜT TEPKİ GÖSTERDİ

İktidar içi gruplardan Turkuvaz Medya'ya sert eleştiriler de bu yayınlar sonrasında büyüdü. Selman Öğüt, "Turkuvaz Medya'nın ahlak terörüne devlet dur dedi! RTÜK Esra Erol'un programına 8 milyon ceza kesti. Cezanın Gerekçesi: Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimleri üzerinde olumsuz etki Turkuvaz Medya aparatları RTÜK'ü hedef almaya devam ediyor. Haddini bil Turkuvaz Medya! Devletimizin yanındayız. RTÜK gerekeni yapmıştır." dedi.

İktidara yakın internet portalı Mah Ajansı ise doğrudan Öğüt'e yanıt verdi, "Bir takıntı boyutunda Turkuvaz Medya düşmanlığı yapıp dijitalde gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimini baltalayan yayınları görmezden gelmek tam bir çelişkidir. Çocuklar Esra Erol mu izliyor? YouTube, HBO, TikTok, Disney, Netflix … neden denetlenmiyor? Turkuvaz Medya’ya saldırmak kolay ceza kesmek kolay hadi buyurun zor olanı yapın… İnsanın hırsı aklının önüne geçmeyegörsün…" diyen ajansa Selman Öğüt isim vermeden 'Turkuvaz trolü' dedi.

Selman Öğüt sözlerine şöyle devam etti:

"Turkuvaz Medya'nın trolleri de RTÜK'ü hedef alıyor. Sebep Esra Erol'un programına ahlakî gerekçeyle ceza kesilmesi. RTÜK devletimizin kurumudur. Devletimizin yanındayız. Bu trole göre Esra Erol'u çocuklar ve gençler izlemiyormuş. O yüzden kesilen ceza doğru değilmiş. Ayrıca RTÜK'ün kestiği bu ceza televizyoncuları öldürüyor ve dijital yayıncıları besliyormuş. Yani aba altından sopa gösteriyor RTÜK gibi ciddi bir kuruma. Beynimiz yandı resmen sevgili trol."

Geçtiğimiz hafta da Gazeteci Tolga Şardan tarafından Ankara'da Turkuvaz Medya'ya ilişkin savcılığın bir soruşturma başlattığı ve verilerin alınması için emniyete yazı gönderildiği iddia edilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar