Siyasetçi gelmesini biliyorsa gitmesini de bilmek zorunda

Siyasetçi gelmesini biliyorsa gitmesini de bilmek zorunda
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayan herkesi ben dost olarak kabul ediyorum. Beraberiz, birlikteyiz. Türk Demokrasi Vakfı yeniden ayağa kalktı....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede yaşayan herkesi ben dost olarak kabul ediyorum. Beraberiz, birlikteyiz. Türk Demokrasi Vakfı yeniden ayağa kalktı. Bu tür vakıflara siyaset kurumunun, akademinin, medyanın ihtiyacı var” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
“Neden demokratik yaşamımızda büyük zikzaklarımız oldu? Bunun tek sorumlusu da siyaset kurumudur. İğneyi önce kendimize batıracağız. Siyasetçi nasıl iktidar olduysa, gelmesini nasıl biliyorsa gitmesini de bilmek zorundadır.

Aksi halde gelirsiniz iktidar olursunuz, iktidardan gitmemek için seçim kanunu başta olmak üzere, medyayı, yargıyı, STK’ları kontrol edeceğim ve ben mutlaka yerimde kalacağım dediğiniz andan itibaren demokrasi kan kaybetmeye başlıyor ve otoriter rejime doğru hep birlikte gidiyoruz.

Dünya kadar tazminat davaları açıldı ama hiçbiri beni yıldıramaz. Bütün o davaların hangi gerekçelerle açıldığını biliyorum. Bütün o davaları kazanacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz.”