Teklif çözüm sürecindeydi

Teklif çözüm sürecindeydi
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün görülen Kobani Davası'ndaki savunmasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini söyleyerek, “Bizden geri adım ve teslimiyet beklemesinler....

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, önceki gün görülen Kobani Davası'ndaki savunmasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kendisiyle görüşmek istediğini söyleyerek, “Bizden geri adım ve teslimiyet beklemesinler. Bana Öcalan’ın yerine geçme teklifi yapıldı. Reddettim” dedi.

Demirtaş, dün Özlem Akarsu Çelik'e konuştu, sözlerine açıklık getirdi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görüşme teklifini 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder aracılığıyla ilettiğini belirten Demirtaş, "O dönem çözüm süreciydi ve İmralı Heyeti, hükümet yetkilileri ve MİT Müsteşarı ile sık sık bir araya geliyordu" hatırlatmasında bulundu.

"Bu görüşmede size, Öcalan’ın yerine geçmeniz teklifi mi yapılacaktı? Görüşme talebini niçin reddettiniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Siyaseten de ahlaken de uygunsuz bir teklifti. Dolayısıyla zaten Öcalan ile açık bir görüşme trafiği sürerken beni öne çıkarma anlamına gelebilecek böylesi bir girişimi hiç düşünmeden reddettim.

Bu girişim, çözüm sürecini sabote etmekten başka hiçbir işe yaramazdı ve görüştüğünüz muhataplarınıza karşı samimiyetsizlik, ikiyüzlülük anlamına gelirdi. Benim böyle bir oyunun parçası olmam mümkün değildi."