İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Lübnan'a tehdit: Gazze'deki yıkımı Beyrut'a kopyalarız

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Lübnan'a tehdit: Gazze'deki yıkımı Beyrut'a kopyalarız
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah ile yaşanan çatışmalara değinerek, Gazze'ye yönelik saldırıları Lübnan'a taşıyabileceklerini işaret etti.İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine...
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah ile yaşanan çatışmalara değinerek, Gazze'ye yönelik saldırıları Lübnan'a taşıyabileceklerini işaret etti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine Gazze'ye yönelik saldırıları ve Hizbullah ile yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gallant, açıklamaları sırasında Lübnan'ı tehdit etmeyi de ihmal etmezken İran'a da suçlamalarda bulundu.

İsrailli bakan, “Temel görüşüm, bir eksenle savaşıyoruz, tek bir düşmanla değil'' diyerek İran'ın bu durumu kullanmak için İsrail çevresinde askeri güç inşa ettiğini iddia etti.

"Farklı türdeki özel operasyonlara geçiş" mesajı

Gallant, İsrail’in Gazze’de “savaşın yoğun manevra aşamasından”, “farklı türdeki özel operasyonlara” doğru geçiş yapacağını belirterek, sonraki aşamanın daha uzun süreceğini savundu. Gazze Şeridi’nin kuzeyinde “bir sonraki aşamaya yaklaştıklarını” ifade eden Gallant, İsrail güçlerinin burada “en azından yer üstünde büyük ölçüde kontrolü sağladıklarını” iddia etti.

"Gazze'de olanları Beyrut'a kopyalarız"

Gallant, İsrail’in kuzey sınırının da bir başka önemli mesele olduğunu ancak Hizbullah ile savaşa girmenin öncelikleri olmadığını belirtti. Buna rağmen ülkenin kuzeyinde yerinden edilenlerin geri dönmesi gerektiğine işaret eden Gallant, bunu gerçekleştirmek için anlaşma olmazsa, İsrail’in askeri eylemden kaçınmayacağını kaydetti.

Gallant, "Fedakarlık yapmaya hazırız. Gazze’de olanları görüyorlar. (Gazze’de olanları) Beyrut’a kopyalayıp yapıştırabileceğimizi biliyorlar" ifadelerini kullandı.