Rusya Ukrayna'yı roketle vurdu: Çok sayıda ölü var

Rusya Ukrayna'yı roketle vurdu: Çok sayıda ölü var
Rusya-Ukrayna savaşı 2. yılına yaklaşırken Rusya saldırılarına devam ediyor. Son olarak Ukrayna’nın doğusundaki Pokrovsk kentine düzenlenen füzeli saldırıda 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti.Ukrayna İçişleri Bakanlığı,...
Rusya-Ukrayna savaşı 2. yılına yaklaşırken Rusya saldırılarına devam ediyor. Son olarak Ukrayna’nın doğusundaki Pokrovsk kentine düzenlenen füzeli saldırıda 5’i çocuk 11 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın füzeli saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu akşam Rus ordusunun Donetsk bölgesinin Pokrovsk ilçesine yoğun füze saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 10'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği aktarılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, Pokrovsk'ta saldırı sonucunda 2 evin yıkıldığı, enkazdan bir kişinin sağ çıkarıldığı belirtilerek, enkaz altında 2'si çocuk 6 kişinin daha olabileceği aktarıldı. Rivne köyünde, 3'ü çocuk, 6 kişinin yaşadığı bir evin tamamen yok edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, olay yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.