Son seçimi bilen anket şirketi: İmamoğlu ile Kurum arasında 25 puanlık fark var

Son seçimi bilen anket şirketi: İmamoğlu ile Kurum arasında 25 puanlık fark var
Genel seçimlerde açıkladığı anket sonuçları ile sonuca en yakın tahminde bulunan Sonar Araştırma'nın, İBB seçimleriyle ilgili yayınladığı ankete göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin adayı Murat Kurum arasında...
Genel seçimlerde açıkladığı anket sonuçları ile sonuca en yakın tahminde bulunan Sonar Araştırma'nın, İBB seçimleriyle ilgili yayınladığı ankete göre, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP'nin adayı Murat Kurum arasında 25 puanlık fark mevcut.

14 Mayıs seçimlerini en doğru tahmin eden şirketlerden biri olan Sonar Araştırma, İstanbul anketinin sonuçlarını açıkladı. "İBB seçiminde hangi partinin adayına oy vereceksiniz?" sorusunda CHP ile AKP birbirine çok yakın çıkarken, "Hangi isme oy vereceksiniz?" sorusuna gelen cevaplar dikkat çekti.

AKP'nin İBB adayı eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu. Henüz resmi olarak duyurulmayan Kurum'un adaylığı kesinleşmiş durumda. AKP'nin Murat Kurum ile, İmamoğlu karşısında kazanma ihtimali bulunuyor mu?

Son yapılan genel seçimlerde açıkladığı anket sonuçları ile sonuca en yakın tahminleri yapan şirketlerden birisi olan Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu Sonar Araştırma, İstanbul seçimleri ile ilgili anketini yayınladı.

25 puan fark

Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu Sonar Araştırma, Aralık ayında yaptığı İstanbul anketinde “Bu pazar İBB seçimi olsa hangi parti adayına oy verirsiniz?” diye sordu. Ankete katılanların tercihine göre ilk sırda CHP yer aldı. Kararsızların oyları dağıtıldıktan sonra anketten çıkan sonuçlar şöyle:

İBB seçiminde CHP'ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 41.1, AK Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 39.6, DEM Parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 4.8, MHP adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 3.7 ve İYİ parti adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı da yüzde 3.2 çıktı. Yüzde 7.6 da diğer cevabını verdi.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 31'i Ekrem İmamoğlu cevabı verdi. Ankette diğer isimler ve puanları şöyle oldu:

Murat Kurum: Yüzde 6.7

Adaylara bağlı: Yüzde 4.4

AK Parti adayına: Yüzde 4.1

Kararsızım: Yüzde 1.9

Hiç kimseyi: Yüzde 1.8

Tevfik Göksu: Yüzde 1.6

Ali Yerlikaya: Yüzde 0.8

Diğer: Yüzde 3.8

"İBB'ye yakıştırıyor musunuz?"

Ayrıca seçmene yöneltilen "Sayacağım isimleri  İBB Başkanlığı'na yakıştırıyor musunuz?"  sorusuna gelen cevaplarda da CHP adayı İmamoğlu, AKP adayı Kurum'un 14 puan önünde yer aldı.

İmamoğlu'nu İBB Başkanlığı'na yakıştıranların oranı %51 iken yakıştırmayanların oranı %41,3'te kaldı.

Murat Kurum'u İBB'ye yakıştıranların oranı ise %36,9 olarak belirlenirken, yakıştırmayanların oranı %48,5 oldu. %14,5'lik kesim ise soruyu yanıtsız bıraktı.