Soruşturulacakmış

Soruşturulacakmış
Katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözleri büyük tepki gören Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun, üniversiteler için yaptığı “fuhuş evleri” benzetmesi yargıya taşınıyor. Küçükçekmece...

Katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözleri büyük tepki gören Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun, üniversiteler için yaptığı “fuhuş evleri” benzetmesi yargıya taşınıyor. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının Sofuoğlu hakkında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak” suçundan re’sen soruşturma başlattığı bildirildi.
KABUL EDİLEMEZ
Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan, Sofuoğlu’nun sözlerinin “kabul edilmesi ve hoş görülmesinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını” söyledi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ise “Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
RTÜK GÜNDEMİNE DE TAŞINIYOR
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşçı, Sofuoğlu’nun Akit TV’de üniversiteler için sarf ettiği sözlerinden dolayı izleme raporu hazırlanarak konunun Üst Kurul gündemine getirilmesi için RTÜK Başkanlığı’na başvurdu.
AK PARTİ’DEN KINAMA
Sofuoğlu’nun açıklamasına AK Parti’den de tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Üniversitelerimizle ve gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlara dönük her türlü çirkin açıklamayı reddediyoruz ve kınıyoruz” dedi.