Soylu: Bu Selçuklu'nun, Osmanlı'nın seçimidir

Soylu: Bu Selçuklu'nun, Osmanlı'nın seçimidir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce "siyasi darbe" olarak tanımladığı 14 Mayıs seçimleri için "Bu geleceğin seçimidir, bu Selçuklu'nun, bu Osmanlı'nın seçimidir" dedi.Soylu, Malatya Dernekleri kahvaltı programına katıldı.Türkiye'nin...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce "siyasi darbe" olarak tanımladığı 14 Mayıs seçimleri için "Bu geleceğin seçimidir, bu Selçuklu'nun, bu Osmanlı'nın seçimidir" dedi.

Soylu, Malatya Dernekleri kahvaltı programına katıldı.

Türkiye'nin dünyayı ilk kez, eğitim, sağlık, güvenlik, enerji, ulaşım ve bilişimde altyapısını tamamlamış bir şekilde yakaladığını öne süren Soylu, "İlk kez Ukrayna ve Rusya Savaşı'nı tahrik ettikten sonra oradaki barışı teşhis etmeye yüzleri olmadığı için Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye'nin ayağına tıpış tıpış gelebilecek bir şekilde onları yakaladık. İlk kez Batı'yı böyle yakalıyoruz" dedi.

Soylu, bu seçiminin 780 bin kilometrekarenin seçimi olmadığını savunarak, "Bu geleceğin seçimidir, bu Selçuklu'nun, bu Osmanlı'nın seçimidir. Bu, şu anda huzurunuzda bulunduğumuz Eyüp Sultan Hazretlerinin, Mevlana'nın bize emanet ettiklerinin, Hacı Bektaş'ın, Somuncu Baba'nın, bize bırakılan bütün medeniyetin, kurtuluş mücadelesinde kahramanlık yapanların seçimidir. Bu ülke bölünmesin, parçalanmasın diye 20 yaşındaki kocasını ay yıldızlı tabutuyla gönderirken 'vatan sağ olsun' diyen kardeşlerimizin seçimidir" dedi.