Soylu'dan Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınmasına ilk tepki: Operasyon çocukları devrede

Soylu'dan Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınmasına ilk tepki: Operasyon çocukları devrede
Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün kendisine yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınmasının ardından haberi yayımlayan Tolga Şardan'ı hedef aldı. Soylu X hesabından Şardan'a ve haberin yayımlandığı...

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün kendisine yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan'ın gözaltına alınmasının ardından haberi yayımlayan Tolga Şardan'ı hedef aldı. Soylu X hesabından Şardan'a ve haberin yayımlandığı T24'e yönelik "Operasyon çocukları" ifadelerini kullandı.

Soylu "Operasyon çocukları devrede… Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar. Aynı “medya“, aynı “kaynaklar“… Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Ne olmuştu?

Ankara’da yer altı dünyasında ‘Kaplan’ grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ellerinde kalaşnikof silahlarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin lideri Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı.

Ankara Emniyeti’nce dün gece gerçekleştirilen operasyonda ismi daha önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan ve ekibi gözaltına alındı. Bir şikayet üzerine “işkence” iddiasıyla başlatıldığı öğrenilen soruşturma kapsamında Kaplan ve beraberindeki koruması U.P, Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandı.

TIKLAYIN- Süleyman Soylu’yla yakınlığı bilinen Ayhan Bora Kaplan gözaltına alındı