"Soylu'ya gol atan karar"

"Soylu'ya gol atan karar"
Gazeteci Barış Terkoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de "terörle iltisaklı" çalışanlar bulunduğu iddialarına ilişkin açılan bir davaya dikkat çekti.Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman...
Gazeteci Barış Terkoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de "terörle iltisaklı" çalışanlar bulunduğu iddialarına ilişkin açılan bir davaya dikkat çekti.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 505 kişi hakkında “terörle iltisak” suçlamasını hatırlattığı bugünkü yazısında, bir vatandaşın açtığı davaya dikkat çekti.

“Soylu’ya gol atan karar” başlıklı yazısında; İBB’de işe girmek için başvuruda bulunan bir vatandaşın “güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının” olumsuz sonuçlanmasının ardından itiraz davası açtığını ve hakkındaki “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla açılan davanın düşmesi nedeniyle mahkemenin İBB’nin “işe giremezsin” kararını iptal ettiğini anlatan Terkoğlu, “Dava aslında Süleyman Soylu davası. Yerel seçime aylar kala, mahkeme, Soylu usulü devlet yönetme sistemine adeta ders vermiş. Seçim meydanlarının hikâyesi değişir mi bilmem ama aylarca tartıştığımız ‘İBB’deki teröristler’ meselesi için emsal bir karar alınmış” ifadelerini kullandı.

Terkoğlu, “Hukukun zorluğu, haklı olanı güçlü olana karşı savunmaktan geliyor. Belki gücünün kaynağı da budur” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.