10 yaşında milli takıma, 16’sında dünya beşincisi

10 yaşında milli takıma, 16’sında dünya beşincisi
16 yaşındaki Duru Akın akranları için şimdiden bir rol model satrançta. 7 yaşında başlamış satranca, 9 yıldır da aralıksız satranç ile iç içe. “10 yaşında Türkiye beşincisi olunca milli takım havuzuna girdim” diyor,...

16 yaşındaki Duru Akın akranları için şimdiden bir rol model satrançta. 7 yaşında başlamış satranca, 9 yıldır da aralıksız satranç ile iç içe. “10 yaşında Türkiye beşincisi olunca milli takım havuzuna girdim” diyor, bu önemli başarısını gayet sıradan bir işmiş gibi anlatırken. Gazetecilerle sohbetten sıkılmış, bir an önce takım arkadaşlarının yanına satranca dönmek istiyor belli ki.

https://www.gazetepencere.com/tsf-baskani-gulkiz-tulay-turkiye-satranc-ulkesi-olma-yolunda-hizla-ilerliyor/

Milli sporcu,  Rodos’taki Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda dünya beşincisi olmasını da geçiştiriyor ama ısrar edince kısa cümlelerle az da olsa anlatıyor satranç tutkusunu:

 “Adım Duru Akın, 16 yaşındayım. Antalya Anadolu Lisesi’nde okuyorum. 10’uncu sınıftayım. Sayısalcıyım. Yazılım mühendisliği düşünüyorum şu an ama daha erken, ileride kararım değişebilir. 9 yıldır satranç oynuyorum. 10 yaşında ilk kez milli takım havuzuna girdim. Türkiye yaş grupları satranç şampiyonasında Türkiye 5’incisi olmuştum. İki kere de Türkiye üçüncülüğüm var. Bu sene Türkiye şampiyonasında üçüncü olduğumda Rodos’ta Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’na davet edildim. Benim için güzel bir turnuvaydı. Dünya Okullar Satranç Şampiyonası beşincisi oldum. Gurur vericiydi. Şampiyona öncesinde antrenörlerimizle çalıştık. Rakiplerimizin oyunlarını inceleyip stratejiler belirleyerek şampiyonaya hazırlandık. Satranç oynamaktan mutluyum, 7 yaşında başladığım için hayatımın büyük bölümünde satranç benimle birlikteydi. Satranç oynamak heyecan verici benim için, keyif alıyorum oynarken.”