45. İstanbul Maratonu İş Bankası sponsorluğunda koşulacak: Banka, maratonu Ata'ya ve şehitlere armağan etti

45. İstanbul Maratonu İş Bankası sponsorluğunda koşulacak: Banka, maratonu Ata'ya ve şehitlere armağan etti
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde, “100 Yılın Koşusu” başlığı ve 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nun tanıtımı için basın toplantısı...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde, “100 Yılın Koşusu” başlığı ve 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nun tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, sırasıyla; Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, 45. İstanbul Maratonu sponsoru Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birer konuşma yaptı.

SPOR İSTANBUL GENEL MÜDÜRÜ: BİRÇOK FARKLI HEYECAN BİR ARADA

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, bu koşuda birçok farklı heyecanı yaşadıklarını vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin 100. yılına koşarak tanıklık ediyor olmamız çok önemli. Pandemi dahil 45 kere ertelenmeden yapılan başka bir etkinlik daha dünyada bulunmuyor. Bunu başaran bir ekibin içinde yer almak beni gururlandırıyor. Bütün İstanbul halkı, bu heyecanın ve gururun bir parçası olacak" diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti, "1976 yılında başlayıp, çeşitli sponsorlarla devam eden bu organizasyon, şimdi İş Bankası'nın desteğiyle devam edecek" dedi.

İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ HAKAN ARAN: 100. YILI COŞKUYLA KUTLAMANIN EN GÜZEL SEMBOLÜ

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran,  ’’yüzyılın  koşusu’’ temasıyla koşulacak olan İstanbul maratonuna sponsor olmaktan ve bankanın adını vermekten büyük mutluluk ve gurur duyduğunu vurguladı, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün aynı zamanda bankamızın da kurucu olması ve bu etkinliğin başında dinlediğimiz 10. Yıl Marşı’nın çıktığı gün, 10. yılda 1933 teki Onuncu Yıl Nutku’nda “Ebediyete akıp giden her 10 senede bu büyük millet bayramının daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlanmasını gönülden dilerim” söyleminde bu gönülden dileğini gerçekleştirmek ve Cumhuriyetimizin coşkuyla kutlanmasını sağlamak için biz İstanbul Maratonu’na sponsor oluyoruz. Sadece bu yıl değil önümüzdeki yıl da sponsoruz çünkü bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı önümüzdeki yıl da bankamızın 100. yılı. Cumhuriyet ile yaşdaş bir Cumhuriyet kurumu olarak kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu gönülden dileğinin hakkını vermeyi kendimize bir görev edindik. O nedenle ben 100. yılı coşkuyla kutlamamanın en güzel sembolünün İstanbul Maratonu olduğunu düşünüyorum.”

İstanbul Maratonu coşkuyu, birleştiriciliği, sadece iki kıtayı değil tüm insanları birleştirmeyi temsil ettiğini, yardımseverliğin adresi olduğunu anlatan Hakan Aran,  bunda en büyük katkıyı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atletizm Federasyonu ve Spor İstanbul’un yaptığını söyledi, “Böyle prestijli bir marka, böyle prestijli bir koşu yarattıkları ve bu itibarı 45 yıldır kesintisiz devam ettirdikleri için onlara teşekkür ediyorum” dedi. Aran, sözlerini şöyle tamamladı:

“İki yıllık sponsoruz ama umarım bu birliktelik 10 yıl da devam eder, bizler İş Bankası’nı kurumsal olarak hep bir maraton koşucusuna benzetiriz. Cumhuriyetimiz de maratondur. Çünkü maraton koşmak güç, dayanıklılık, süreklilik ister. Öyle aceleye gelmez, hata da kabul etmez. Dinç olmayı, sağlıklı olmayı, çok da antrenmanlı olmayı gerektirir. Umuyorum Türkiye İş Bankası adıyla anılmaya başlar bundan sonra. Bu koşumuzu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kazanılması yolunda can veren tüm şehitlerimize armağan ediyorum, ruhları şad olsun.” 

İmamoğlu: Ne zaman depar atacağını bilen iyi bir 100 metre koşucusu ama hayata, prensiplerine ve siyasetteki duruşuyla da asla vazgeçmeyecek bir maraton koşucusuyum


Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nun tanıtım toplantısına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir gazetecinin, “Siz, 100 metreci misiniz, maratoncu musunuz” sorusuna, “Ben, sporda şöyle birisiyim aslında: Sırtını asla arkadaşlarına dönmeyecek bir bakışı olan kaleci gibiyim siyasette. Ne zaman depar atacağını bilen iyi bir 100 metre koşucusuyum. Ama hayata, prensiplerine ve siyasetteki duruşuyla da asla vazgeçmeyecek bir maraton koşucusuyum” yanıtını verdi.
Maratonun insanlığın en eski yarışlarından birisi olduğunu belirten İmamoğlu, konuşmasında şunları söyledi:
"Bu hafta 100'ncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyet'le birlikte bu yarışı sizlerle paylaşıyoruz. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı bu kıymetli emanetin, bu en büyük mirasın belki de maratonla çok özdeşleşen benzerlikleri söz konusu. Yurdumuzu düşmandan kurtarırken, Misak-ı Milli sınırlarımızın içinde yepyeni bir ülke kurarken gösterilen dayanıklılık ve iradenin ne kadar önemli olduğunu, bugün 100'ncü yılımızı kutlarken çok daha iyi anlıyoruz. Gurur duymalıyız, onur duymalıyız, minnet duymalıyız. Dehasını tüm dünyanın kabul ettiği bir liderin, milletimizin birleşerek gösterdiği büyük irade, tam 100 yıldır sürüyor. Yüz yılın koşusu, hız kesmeden devam ediyor."

İstanbul Maratonu’na, Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle 1924’te kurulan Türkiye İş Bankası’nın sponsor olmasının önemine dikkat çeken İmamoğlu, “İki kurumun bir araya gelmesinden ve böylesi bir maratonu, birlikte 100’ncü yılda başarmamızdan büyük bir kıvanç duymaktayım. Çocukken İş Bankası'nın önünde, ‘Kumbara Dergisi’ için, banka açılmadan kapıyı bekleyen bir çocuğun, bugün İstanbul'da, İş Bankası'yla birlikte İstanbul Maratonu'nu hazırlayan ve koşturan bir Belediye Başkanı olmak, sanırım Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ürünü olsa gerek” diye konuştu.