ABD'li Boksör, rakibinin karşısına Putin tişörtüyle çıktı

ABD'li Boksör, rakibinin karşısına Putin tişörtüyle çıktı
ABD'li Boksör Kevin Johnson, çıktığı müsabaka öncesinde üzerinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in baskılı olduğu bir tişört giydi.Dünya Boks Konseyi (WBC) eski dünya şampiyonu 46 yaşındaki Amerikalı boksör Kevin "Kingpin"...

ABD'li Boksör Kevin Johnson, çıktığı müsabaka öncesinde üzerinde Rusya Devlet Başkanı Putin'in baskılı olduğu bir tişört giydi.

Dünya Boks Konseyi (WBC) eski dünya şampiyonu 46 yaşındaki Amerikalı boksör Kevin "Kingpin" Johnson, Mark Petrovsky ile dövüş öncesinde tartıya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin portresinin olduğu Rus bayrağı renklerindeki tişörtle çıktı.

Johnson ve Petrovsky, 18 Ağustos'ta Moskova'da düzenlenecek turnuvada mücadele edecek. Kevin “Kingpin” Johnson, yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Putin’e büyük saygı duyduğunu belirtmiş, ismini Kevin Vladimirovich olarak da değiştirmişti.

Rus resmi haber ajansına konuşan Johnson, Putin’in bilgeliğine hayran olduğunu söylemiş, “Satranç oynar gibi strateji kuruyor. Bu oyunun ne kadar anlamlı olduğunu biliyor musunuz? Birçok insan satranç oynarken önemli sohbetler yapar ve bu sırada birçok çatışma çözülür. Pek çok savaş doğru strateji sayesinde kazanılmıştır. Yani satranç, sadece taşları tahtanın etrafında hareket ettirmekle ilgili değil, sizi hayatta zafere de götürebilecek sessiz bir konuşmadır,” şeklinde konuşmuştu.

Nisanda Rusya'da kazandığı bir müsabaka sonrasında ise Putin'e çağrıda bulunarak Rus vatandaşlığı almak istediğini söylemişti:

"Hayat boyu sürecek bir değişiklik yapmaya gerçekten hazırım. Başkana seslenmek istiyorum, Saygın Vladimir Putin eğer izliyorsanız ve duyuyorsanız, ben Kevin Johnson, kariyerime buraya tam olarak yerleşerek devam etmek istiyorum. Onayınızla Rus pasaportu almak ve Rusya’nın evim olmasını istiyorum."