ALKIŞLAR ÖZLEM ÖNDER’E

ALKIŞLAR ÖZLEM ÖNDER’E
Trabzon’da mahalle aralarında kardeşleriyle oynayarak başladığı futbolda, profesyonel takımlarda forma giydikten sonra kariyerine antrenör olarak devam eden Özlem Önder (38), erkek meslektaşlarıyla yarışıp, geleceğin yıldız...
Trabzon’da mahalle aralarında kardeşleriyle oynayarak başladığı futbolda, profesyonel takımlarda forma giydikten sonra kariyerine antrenör olarak devam eden Özlem Önder (38), erkek meslektaşlarıyla yarışıp, geleceğin yıldız adaylarını yetiştiriyor.

Futbolda profesyonel olarak Trabzonspor, Karadeniz Ereğli, İdmanocağı, Orduspor’un yanı sıra kadın milli takım formalarını da giyen Özlem Önder, futbolu bıraktıktan sonra kariyerine antrenör olarak devam etti. Önder, Soğuksuspor altyapı kategorilerinde ve futbol okulunda minik sporcuları geleceğe hazırlıyor. Trabzon’un ilk aktif kadın futbol antrenörü de olan Önder, minik futbolcularla yakından ilgilenirken, işine gösterdiği özveriyle, sporcu velilerinin de takdirini topluyor.

'ÖNCE FUTBOLCU SONRA ANTRENÖR OLDUM'

Futbola küçük yaşlarda sokak aralarında kardeşleriyle oynayarak adım attığını anlatan Özlem Önder, "4 erkek, 2 kız toplam 6 kardeşiz. Ağabeylerimle, kardeşimle sokakta oynaya oynaya futbola başladım. Onların hiçbiri futbolcu olmadı, hatta maç dahi izlemezler. Ben ise takıma yazıldım. Trabzonspor’da şampiyonluklar yaşadım, Şampiyonlar Ligi ve milli takımlara gittim. Daha sonra Karadeniz Ereğli, Orduspor, İdmanocağı’nda forma giydim. Futbolu bıraktıktan sonra futbol okulunda yavaş yavaş antrenör olarak işin içine girmek istedim. 5 yıldır futbol okulunda görev yapıyorum. Burada başladıktan sonra Soğuksuspor’da küçük yaş gruplarını da çalıştırmaya başladım" dedi.