ASLANTEPE’DE DEV MÜCADELE

ASLANTEPE’DE DEV MÜCADELE
Süper Lig’de 30. haftaya 4. sırada giren sarı-kırmızılı ekip, 2. sıradaki bordo-mavililer ile bugün Türk Telekom Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak maç saat 21.00’de başlayacak. Mücadeleyi...

Süper Lig’de 30. haftaya 4. sırada giren sarı-kırmızılı ekip, 2. sıradaki bordo-mavililer ile bugün Türk Telekom Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Stadı’nda oynanacak maç saat 21.00’de başlayacak. Mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.
Ligde son 5 maçında sadece 4 puan alabilen ve şampiyonluk yarışında geri düşen sarı-kırmızılı ekip, haftaya 52 puanla lider Medipol Başakşehir’in 8 puan arkasında 4. sırada girdi.
Liderin en yakın takipçisi olan Trabzonspor ise 30. hafta müsabakaları öncesinde 58 puanla 2. sırda yer aldı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan maç, 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

129.RANDEVU

Galatasaray ile Trabzonspor, Süper Lig’de yarın İstanbul’da yapacakları maçla 129. kez karşı karşıya gelecek.
İki ekip arasında, Trabzonspor’un şimdiki adıyla Süper Lig’e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 46 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 128 karşılaşmanın 58’ini Galatasaray, 42’sini Trabzonspor kazandı, 28 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 167, Trabzonspor ise 143 kez gol sevinci yaşadı.