Bir zamanlar kraldı! Hamilton, Şangay'da 18. sırada başlayacak

Bir zamanlar kraldı! Hamilton, Şangay'da 18. sırada başlayacak
Mercedes'in 7 dünya şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton, Çin Grand Prix'inde üçüncü eleme seansına kalamadı ve 18. sırayı elde etti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. etabı Çin Grand Prix'sine, sıralama turu tamamlandı. Şanghay şehrindeki 5,4 kilometrelik Uluslararası Şanghay Pisti'nde 56 tur üzerinden yapılacak yarışın sıralama turlarında 1:33.660'lık derece elde eden Verstappen, ilk cebin sahibi oldu.

Sezonun ilk 4 yarışında da "pole" pozisyonunu kazanan Hollandalı sürücünün, 0.322 saniye arkasındaki Meksikalı takım arkadaşı Sergio Perez ikinci, 0.488 saniye gerisindeki İspanyol Fernando Alonso (Aston Martin) üçüncü sırayı aldı.

Mercedes'in 7 dünya şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton ise üçüncü eleme seansına kalamadı ve 18. sırayı elde etti. Seansın ardından neler olduğunu anlatan Hamilton şöyle dedi: "14. virajı istediğim gibi dönemedim. En hızlı turumda arkadan esen sert bir rüzgar vardı ama her seferinde bir şeyle karşılaştık."

"Takımla ilgili hiçbir şeyi suçlamıyorum. Sanırım en iyi sıralama turlarım değildi."

Sonrasında araçta sprinte göre değişiklik yapıp yapmadıkları soruldu ve bunun üzerine Hamilton, "Evet, temel olarak sıralamalara girerken büyük değişiklikler yaptık."

"Farklı şeyler denemek istedik. George elimizdekinden çok daha farklı bir yol izlemeye karar verdi. Öncesinde hemen hemen aynı şekilde çalışıyorduk."

"Ben de bir şeyler bulup bulamayacağımızı görmek için başka bir yöne gittim. Bu ayarlarda çok kötü hissetmedim."

"Sadece 14. virajda aracı durduramadım."

Araç hakkında daha fazla şey öğrenip öğrenmediği sorusuna Hamilton, "Evet, öğrendim. Bu yüzden o yöne gittim fakat şimdi bunun doğru olup olmadığından emin değilim!"

"Bu kafa karıştırıcı bir şey değil. Zihinsel olarak çok güçlüyüm, bu bir sorun değil."

"Elbette harika değil fakat kafa karıştırıcı da değil. Bazen b*ktan şeyler olabiliyor."

"Bazen doğru yaparsın, bazen yapamazsın. Bildiğiniz gibi bu araç adeta bıçak sırtı gibi. Bu yüzden bugün yaşadıklarımızın yaşanması çok kolaydı."

"Sıralamalarda 18. olmak çok kötü bir sonuç olsa da yarışta elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Ayarlarda değişiklik yapmaya karar verdiğimde, daha kötüye gidemeyeceğini düşünmüştüm. Fakat yanılmışım, bunu kesinlikle söyleyebilirim."

Çin Grand Prix'si yarın TSİ 10.00'da koşulacak.