Camp Nou inşaatı İspanya'da tartışmalara yol açtı

Camp Nou inşaatı İspanya'da tartışmalara yol açtı
Türk firması Limak tarafından gerçekleştirilen stat inşaatı İspanyol basınında eleştiri almaya başladı. El Periódico gazetesi faaliyetlerle ilgili çeşitli sorular yöneltti

TFF eski başkanı ve Fenerbahçe eski yöneticisi Nihat Özdemir'e ait olan Limak'ın yürüttüğü, Camp Nou'nun modernizasyonuna yönelik devasa çalışmalar ilerlemeye devam ediyor. Süreci hızlandırmak ve zaman çizelgesini kısaltmak amacıyla, geçen hafta Barselona Belediye Meclisi, Limak'ın çalışmaların gece yapılmasına izin verilmesi talebini onayladı.

Konsey, geçtiğimiz cumartesi gece yarısı 12'ye kadar personelin çalışmaları yürütmesine yeşil ışık yaktı, ancak en çarpıcı şey o saate kadar kimsenin çalışmıyor olmasıydı.

İspanyol gazetesi El Periódico, çalışmaların gece yarısına kadar devam edebildiği ilk gece, gece geç saatlere kadar kalan hiçbir işçi olmadığına dair haber yaptı. Camp Nou civarında yaşayan birçok komşu gece boyunca tek bir ses bile duymadıklarını söylerken, gazete bunun çalışmaların devam etmediğini teyit ettiğini söyledi. Barcelona Futbol Kulübü stadyumunun çevresinde yaşayan tüm komşular için büyük sorunlara neden olmaya devam ediyor. Pek çok kişi evlerine giren gürültü ve tozdan şikayetçi ve hatta son zamanlarda bazı binalarda çatlaklar oluştu.

İspanyol gazetesi, Camp Nou'da yürütülen çalışmaların son aylarda ortaya çıkan çeşitli raporlar nedeniyle tartışmalara neden olmaya devam ettiğini belirtirken, bir iş teftişinde şirketlerin taşeronluğunda usulsüzlük ve dolandırıcılık tespit edildiğini ve işçilerin koşullarının da sorgulanmaya başlandığını kaydetti. Gazetenin haberine göre, uzun çalışma saatleri ve toplu sözleşmede öngörülenin altındaki ücretler de bu sahalarda önemli bir sorun haline geldi ve bu da çeşitli şikayetlere yol açtı.

Barcelona kulübü bu yılın sonunda resmi bir maça ev sahipliği yapabileceği konusunda iyimser. Başkan Joan Laporta, takımın Montjuïc'in rahatsızlığını geride bırakarak evine dönebilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde yürütülmesi için bastırıyor. Barcelona bu yılın sonunda Camp Nou'ya dönse bile stadyum hala hazır ya da bitmiş olmayacak. O zamana kadar stadyumun toplam kapasitesinin yaklaşık yüzde 60'ına sahip olması ve VIP locası dahil tek bir kapalı tribünün bile olmaması bekleniyor. İspanyol basınına göre Barcelona'nın kaybı 55 milyon Euro'yu bulabilecek. (Patronlar Dünyası)