Fenerbahçe Konferans Ligi'nde gruptan nasıl çıkar? İşte olası senaryolar

Fenerbahçe Konferans Ligi'nde gruptan nasıl çıkar? İşte olası senaryolar
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. hafta maçında deplasmanda Danimarka ekibi Nordsjaelland'a 6-1 mağlup oldu ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.Danimarka deplasmanında mağlup olan ve liderliği kaybeden Fenerbahçe...

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. hafta maçında deplasmanda Danimarka ekibi Nordsjaelland'a 6-1 mağlup oldu ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı.

Danimarka deplasmanında mağlup olan ve liderliği kaybeden Fenerbahçe kazanması halinde gruptan çıkacaktı ancak bu şansını kaybetti. Sarı-Lacivertli takıma gruptan çıkmak için ayrıca beraberlikte yetiyordu.

Fenerbahçe gruptan nasıl çıkar?

Fenerbahçe'nin gruptan çıkabilmesi için son maçta Trnava’yı mutlaka yenmesi gerekiyor. Sarı- Lacivertlilerin lider mi yoksa ikinci olarak mı çıkacağı ise Ludogorets-Nordsjaelland maçından alınacak skora göre belirlenecek. Fenerbahçe kazanır, Ludogorets-Nordsjaelland maçı berabere biterse sarı lacivertliler lider olarak son 16 Turuna kalacak.

Fenerbahçe’nin kazandığı, diğer maçtan da bir kazananın çıktığı senaryoda iki seçecek var. Nordsjaelland kazanırsa grubu lider tamamlayacak, Fenerbahçe ikinci olacak.

Fenerbahçe kazanır, Ludogorets de kazanırsa ilk iki sırayı bu takımlar alacak, genel averajı daha iyi olan takım grubu lider olarak bitirecek. Çünkü grupta oynanan iki maçın birini Fenerbahçe birini de Ludogorets 2 farkla kazandılar ve ikili averajlar bu nedenle eşit. Bu durumda genel averaja bakılacağı için şu anda -2 averaj ile rakibinden 1 gol geride bulunan Kanarya son hafta rakibinden daha fazla gol atmak zorunda.

Fenerbahçe son maçta berabere kalır, diğer maç da berabere biterse Fenerbahçe elenecek. Fenerbahçe berabere kalıp diğer maçta Nordsjaelland kazanırsa Fenerbahçe play-off’a kalacak. Fenerbahçe berabere kalıp Ludogorets kazanırsa Fenerbahçe ikili averaj nedeniyle Nordsjaelland’ın gerisinde kalıp üçüncü olacak ve elenecek.

Fenerbahçe son maçında yenilirse Avrupa kupalarına doğrudan veda edecek.

Grubu ikinci sırada tamamlayacak takım ise play-off’a kalacak. Grup ikincisi Avrupa Ligi gruplarını üçüncü bitiren takımlardan biriyle Şubat ayında play-off oynamak zorunda kalacak.

Grupta oluşan puan durumu

1- Nordsjaelland: 10

2- Ludogorets: 9

3- Fenerbahçe: 9

4- Spartak Tranava: 1