Formula 1'de Max Verstappen sezonu devam ediyor!

Formula 1'de Max Verstappen sezonu devam ediyor!
2024 Formula 1 Şampiyonası'nın 4. yarışı olan Japonya Grand Prix'de kazanan isim Max Verstappen olurken Sergio Perez'in ikinci olmasıyla Red Bull 1-2 yaptı.

Formula 1'de sezonun 4. yarışı olan Japonya Grand Prix'sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Verstappen bu sezon üçüncü zaferini elde etti.

Bir önceki yarış Avustralya'da kabusu yaşayan Red Bull, güçlü olmasının beklendiği Suzuka'da oldukça güçlü bir yarışı tamamladı.

Max Verstappen, iki kez gridden startın olduğu Japonya'da her iki startta yerini korumasının ardından tüm yarışı kontrol altında götürdü ve pit stoplar haricinde yerini koruyarak Japonya GP'de zafere ulaştı.

Verstappen böylece kariyerinin 57. zaferini kazanırken, Avustralya'nın hemen ardından podyumun zirvesine dönmüş oldu.

Perez'in yarışı başladığı gibi ikinci sırada tamamlamasıyla Red Bull bu sezon 4 yarışta 3. kez duble yapmış oldu. Bu, Red Bull'un 31. duble sonucuydu.

Podyumun son basamağı için yarış boyunca farklı isimler ön plana çıktı. Yarışın başında 3. sırada olan isim McLaren'dan Lando Norris olurken, ilk pitlerden sonra Charles Leclerc bu pozisyonu ele geçirdi. Yarışın sonunda ise geç pit stop yapan Carlos Sainz, pist üstünde yaptığı geçişlerin ardından 3. sıraya yükseldi ve podyumu tamamlayan isim oldu. Sainz böylece bu sezon çıktığı 3 yarışı da podyumda ve takım arkadaşı Leclerc'in önünde tamamlamış oldu.