Fransa’da iftar saati krizi

Fransa’da iftar saati krizi
Fransa Futbol Federasyonunun (FFF), Müslüman futbolcular için iftarda maçlara ara verilmesini yasaklaması tepkiye yol açtı.FFF, Federal Hakemler Komisyonu (CFA) aracılığıyla 30 Mart’ta hakemlere elektronik posta göndererek, Müslüman...

Fransa Futbol Federasyonunun (FFF), Müslüman futbolcular için iftarda maçlara ara verilmesini yasaklaması tepkiye yol açtı.

FFF, Federal Hakemler Komisyonu (CFA) aracılığıyla 30 Mart’ta hakemlere elektronik posta göndererek, Müslüman futbolcuların oruçlarını açması için maçlara ara verilmemesini istedi ve aykırı davrananların ceza alabileceği uyarısında bulundu.

Elektronik postanın detaylarının basın ve sosyal medyada yer almasının ardından toplumun çeşitli kesimlerinden bu karara tepki gösterildi.

Fransa Ligue 1’in lideri Paris Saint-Germain’in (PSG), 2 Nisan’da Olimpik Lyon’u ağırladığı maç öncesi PSG taraftar grubu Paris Ultra Kolektifi, Müslüman futbolculara yönelik bu adımı, açtıkları “Bir hurma, bir bardak su, oldu FFF’nin kabusu” yazılı pankartla protesto etti.