Futbola bomba düştü! UEFA organizasyonları çatırdıyor

Futbola bomba düştü! UEFA organizasyonları çatırdıyor
Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın 2021'de Süper Lig'in oluşumunu engelleyerek rekabet hukukuna aykırı hareket ettiğine hükmetti. Avrupa Adalet Divanı “Alternatif turnuvalara katılan kulüplere ne UEFA ne de FIFA yaptırım uygulayamaz.”...

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın 2021'de Süper Lig'in oluşumunu engelleyerek rekabet hukukuna aykırı hareket ettiğine hükmetti.

Avrupa Adalet Divanı “Alternatif turnuvalara katılan kulüplere ne UEFA ne de FIFA yaptırım uygulayamaz.” yorumunu getirdi.

Bu karar, UEFA'dan ayrılarak kendi uluslar arası liglerini kurmak isteyen kulüpler için müjdeli haber. Başta Real Madrid ve Barcelona başta olmak üzere Avrupa'nın büyük kulüpleri, "Süper Lig" kurmak için uzun süredir çalışmalarda bulunuyordu.

Süper Lig maçları ücretsiz olacak

Süper Lig CEO'su Bernd Reichart: "Futbolda UEFA'nın tekeli bitti! Kulüpler artık kendi geleceklerini belirleyebilecekler. Taraftarlar için Süper Lig maçlarını ücretsiz olarak yayınlamayı planlıyoruz. Kulüplere gelirleri garanti edilecek."

Manchester United karşı olduğunu açıkladı

Manchester United: "Bizim görüşümüz değişmedi. UEFA müsabakalarına katılmaya ve Avrupa futbolunun sürekli gelişimi konusunda ECA aracılığıyla UEFA, Premier League ve diğer kulüplerle olumlu işbirliğine tam olarak bağlıyız."

Bayern de Süper Lig'e karşı

Bayern Münih, Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduğunu açıkladı. Kulüp CEO'su Jan-Christian Dreesen: "Bayern Münih'te Avrupa Süper Ligi'ne kapılar tamamen kapalı."

İngiliz Hükümeti: İzin vermeyeceğiz

İngiliz takımlarının Süper Lig uygulamasına bakışı merak ediliyordu. İngiliz hükümeti futbol takımlarının bu tür organizasyona katılımını engelleyecek bir düzenleme getireceklerini açıkladı.

İspanyol basını: Türkler hevesli

İspanyol basını Türk takımlarının Süper Lig'e katılmaya sıcak baktığını yazdı. Real Medrid ve Barcelona'nın başını çektiği oluşuma İspanya'dan da olumsuz cevaplar geliyor. Atletico Madrid ve Sevilla, Süper Lig'de yer almayacaklarını açıkladılar.

Ceferin: Ne yaptıklarını bilmiyorlar

UEFA Başkanı Ceferin ise yaptığı açıklamada "Umarım Real Madrid ve Barcelona ne yaptığını biliyordur" dedi.