Hollanda futbolu şokta! Abramovich ile ilişkisi olduğu düşünülen Vitesse'nin 18 puanı silindi

Hollanda futbolu şokta! Abramovich ile ilişkisi olduğu düşünülen Vitesse'nin 18 puanı silindi
Hollanda Futbol Federasyonu Lisans Komitesi, uzun süredir yanlış bilgi verdiği belirlenen Vitesse'nin 18 puanını sildi. Verilen puan silme cezasının ardından takımın küme düşmesi kesinleşti.

Hollanda futbolunda sürpriz gelişme. Hollanda Futbol Federasyonu Lisans Komitesi, lisans düzenlemelerine uymayan Vitesse'ye tarihi bir ceza verdi. Komiteye uzun süredir yanlış bilgi verdiği belirlenen Hollanda ekibinin 18 puanı silindi. Verilen puan silme cezasının ardından -1 puana gerileyen Vitesse'nin küme düşmesi kesinleşti.

Vitesse'nin geçici direktörü Edwin Reijntjes konuyla ilgili yaptığı açıklamada cezanın kaçınılmaz olduğunu aktardı ve "Karanlık bir gün olsa da acı gerçek bu" ifadelerini kullandı.

Vitesse, komitenin verdiği cezaya itiraz etmeyeceğini bildirdi. Kulüp, 15 Haziran'a kadar sahip olduğu profesyonel lisansı korumaya odaklanmak istediğini açıkladı.

Hollanda basınında yer alan haberde kulübün şimdilik profesyonel lisansını koruyacağı belirtildi.

Hollanda basını Vitesse ile Roman Abramovich arasındaki bağlantıların da araştırıldığını yazdı. The Guardian'ın özel haberinde ise Vitesse'nin geçtiğimiz yıl Abramovich tarafından gizlice 117 milyon euro finanse edildiği aktarıldı.

1989 yılından beri Eredivisie'de yer alan Vitesse, 2024-25 sezonunda Eerste Divisie'de yer alacak.