İspanya Futbol Federasyonu, futbolcu Hermoso'ya karşı dava açacağını açıkladı

İspanya Futbol Federasyonu, futbolcu Hermoso'ya karşı dava açacağını açıkladı
İspanya Futbol Federasyonu, Federasyon Başkanı Rubiales'in öperek taciz ettiği Hermoso ve 'Futpro' futbol oyuncuları sendikasının açıklamaları karşısında yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.Uluslararası Futbol Federasyonları...

İspanya Futbol Federasyonu, Federasyon Başkanı Rubiales'in öperek taciz ettiği Hermoso ve 'Futpro' futbol oyuncuları sendikasının açıklamaları karşısında yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Dünya Kupası’nı kazanan milli kadın futbol takımının oyuncularından Jenni Hermoso’yu kupa töreni sırasında dudağından öperek taciz eden İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in "İstifa etmeyeceğim" açıklamasının ardından başkanlık ettiği federasyon da bir açıklama yaptı.

BBC'nin haberine göre, İspanya Futbol Federasyonu, Jenni Hermoso'nun Rubiles hakkındaki ifadeleri sebebiyle yasal yollara başvuracaklarını açıkladı. Hermoso'nun federasyon başkanının kendisini rızası olmadan öptüğü yönündeki açıklamasının ardından açıklama yapan federasyon, Rubiles'in söz konusu öpüşmenin 'karşılıklı' olduğu yönündeki açıklamasına atıfla, "Kanıtlar kesin. Başkan yalan söylemedi" dedi. 

'Yalanları bir bir ifşa edeceğiz'

Jenni Hermoso'yu temsilen bir açıklama yapan Futpro futbolcu sendikası, 33 yaşındaki futbolcunun söz konusu öpüşmede rızası olmadığı yönündeki ifadelerini paylaşmıştı. İspanya Futbol Federasyonu, "Federasyon ve Başkan, Futpro sendikasının yaptığı basın açıklamasının içeriğinin ciddiyetini göz önünde bulundurarak ilgili yasal işlemleri başlatacaktır" ifadelerini kullandı. Federasyon, açıklamasında, kendilerinin ve federasyon başkanının 'söylenen yalanların her birini ifşa edeceğini' de ileri sürdü.

Milli Takımdan İstifaya Kadar Maçlara Çıkmama Kararı

Rubiales, İspanya'nın İngiltere'ye karşı kazandığı Kadınlar Dünya Kupası finalinin ardından forvet Hermoso'yu dudağından öperek taciz etmiş, bu tavrı tepkilere neden olmuştu. Rubiales, 25 Ağustos Cuma günü bir açıklama yaparak, öpüşmenin 'karşılıklı' olduğunu iddia ederek beklentilerin aksine istifa etmeyeceğini duyurmuştu. Rubiales, kendisini 'sosyal bir cinayete kurban etmek' isteyenler olduğunu savunmuştu. Rubiales, adını temize çıkarmak için mahkemeye gideceğini de söylemişti. İspanya hükümeti ise 46 yaşındaki eski futbolcunun görevden uzaklaştırılması için yasal işlem başlatmıştı.

Rubiales'in istifa etmeme kararı ülkede tepkiyle karşılandı. İspanya Erkek Milli Takımı'nda forma giyen Real Betisli futbolcu Borja İglesias, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rubiales olayı çözümlenene kadar milli formayı giymeyeceğini duyurdu. İspanya Milli Kadın Futbol Takımı da federasyon başkanı istifa edene kadar uluslararası karşılaşmalarda forma giymeyeceklerini açıkladı.