KATAR’DA AKILLI KART

KATAR’DA AKILLI KART
Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası dolayısıyla ülkeye gelecek futbolseverlerin konforu için "Hayya" kart uygulamasını geliştirdi.20 Kasım - 18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan...

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası dolayısıyla ülkeye gelecek futbolseverlerin konforu için "Hayya" kart uygulamasını geliştirdi.

20 Kasım - 18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar, Orta Doğu'da Dünya Kupası'nın yapıldığı ilk Arap ülkesi olacak.

Bu büyük organizasyon için son hazırlıklarını sürdüren Katar, yeni uygulamalar kapsamında "Hayya" adı verilen özel kimlik kartı taşıyanların ülkeye girişlerine izin verileceğini bildirdi.

Dünya Kupası maçlarını yerinde izlemek isteyenlere başarılı ve konforlu bir ev sahipliği yapabilmek için turnuvanın organizasyon komitesi "Hayya" kartı geliştirdi.

Katar Proje ve Miras Yüksek Komitesi aracılığıyla elde edilebilecek kart, aynı zamanda "Hayya platformu" veya akıllı telefonlarda "Hayya to Qatar 2022" uygulaması üzerinden dijital ortamda elektronik versiyonuyla da kullanılabilecek. "Hayya" kartın çıkartılması ve kullanılması ise birtakım şartlara bağlı. Dünya Kupası maçlarını izlemek isteyen herkesin gerekli şartlara uygun olarak "Hayya portalı" üzerinden kart başvurusu yapması gerekiyor.