"Küçük bir kasabadaydım ve koçlarım sürekli tartışırdı, küfür ederdi"

"Küçük bir kasabadaydım ve koçlarım sürekli tartışırdı, küfür ederdi"
NBA'de oynayan ve All-Star olma yolunda adım adım ilerleyen Alperen Şengün, kaybetmeyi sevmediğini ve bu motivasyonun başarıyı getirdiğini söyledi.
NBA'de oynayan ve All-Star olma yolunda adım adım ilerleyen Alperen Şengün, kaybetmeyi sevmediğini ve bu motivasyonun başarıyı getirdiğini söyledi. ESPN'e konuşan Houston Rockets'li oyuncu şunları söyledi:

"Ben büyürken hep kazanan bir oyuncuydum. Bir sürü şampiyonluk kazandım. Hiçbir zaman kaybeden olmadım. Sadece kazanmak istiyorum. Kazanmak için her şeyi yapabilirim. Tüm koç ekibi, herkes sadece kazanmak istiyor. Bu sadece sıkı oynamak ve sahada elinden gelenin en iyisini yapmakla oluyor. Tabii ki çocukken izlediğiniz en iyi yıldızlarla oynamak heyecan verici oluyor."

"Kariyerim boyunca hiç savunma oyuncusu olmadım. Her zaman sayı atıyordum ama All-Star olmak ve diğer şeyleri yapmak istiyorsanız, her şeyi yapmalısınız. Büyüdüğüm yerde hep sert koçlar vardı. Küçük bir kasabadaydım ve koçlarım sürekli tartışırdı, küfür ederdi. Ben böyle bir ortamda büyüdüm ve şimdi Ime Udoka da böyle. Fred de öyle. O bir oyuncu ama sahada koçluk da yapabiliyor. Sadece öğrenmemizi ve daha iyi olmamızı istiyorlar. Başka bir şey istemiyorlar. Kaybetmeyi sevmiyoruz. Kimse kaybetmeyi sevmez. Bu yüzden takım olarak savaşacağız."

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.gazetepencere.com/wp-content/uploads/2024/01/alperen1801.mp4"][/video]

ALPEREN ŞENGÜN KİMDİR?

Alperen Şengün, 25 Temmuz 2002 tarihinde Giresun'da dünyaya geldi. Pivot ve uzun forvet pozisyonlarında görev alan basketbolcu, basketbola memleketi Giresun'da başladı. İlk profesyonel sözleşmesini Bandırma Kırmızı'da imzaladı.

Alperen Şengün, 7 Ağustos 2020'de, genç bir kadro ile yapılanmaya giren Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. 26 Eylül 2020'de, Bursaspor karşısında 89-73 mağlup oldukları karşılaşmada, 22 dakikada 17 sayı, 6 ribaund ile sezon başlangıcını yaptı. Beşiktaş forması ile 2020-21 Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonunun En Değerli Oyuncusu seçildi ve ligde MVP seçilen en genç basketbolcu oldu. 2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan seçilen Şengün, Enes Kanter'den sonra en üst sıradan seçilen ikinci Türk basketbolcu oldu.

Şengün, 2021 NBA Seçmeleri'nde Oklahoma City Thunder tarafından 1. turda 16. sıradan seçildi ve gelecekteki iki kez ilk tur seçim hakkı karşılığında Houston Rockets'a takas edildi. 7 Ağustos 2021'de Rockets ile sözleşme imzaladı.

ALPEREN ŞENGÜN HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

2018-2019 Bandırma Kırmızı

2019-2020 Teksüt Bandırma

2020-2021 Beşiktaş

2021- Houston Rockets