Luis Diaz babasına kavuştu... Militanlar baba Diaz'ın futbol okuluna sızmış...

Luis Diaz babasına kavuştu... Militanlar baba Diaz'ın futbol okuluna sızmış...
Liverpool'lu futbolcu Luis Diaz, Kolombiya Milli Takımı kampı için gittiği Baranquilla şehrinde babası Luis 'Mane' Diaz ile bir araya geldi. Kaçırılan ve 12 gün boyunca esir tutulan babasıyla bir araya gelen Luis Diaz ve babası...

Liverpool'lu futbolcu Luis Diaz, Kolombiya Milli Takımı kampı için gittiği Baranquilla şehrinde babası Luis 'Mane' Diaz ile bir araya geldi. Kaçırılan ve 12 gün boyunca esir tutulan babasıyla bir araya gelen Luis Diaz ve babası buluşmada gözyaşlarını tutamadı. O günden sonra ilk kez bir araya gelen ikili herkesi ağlattı.

"12 gün boyunca uyumadım”

Diaz'ın babası Kolombiya-Venezuela sınırında silahlı teröristler tarafından esir tutulduğunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. 12 gün boyunca dağ bayır yürütüldüğünü, uykusuz bırakıldığını söyleyen 58 yaşındaki Baba Diaz, "Gerçekten çok zordu, dağların arasındaydık, sürekli yağmur yağıyordu, her yerde böcekler vardı" dedi.

9 Kasım’da kurtarılan ve hala ayakta durmakta güçlük çektiği dikkat çeken Diaz'ın çok güçsüz kaldığı görüldü. Başlangıçta fidye için kaçırıldığını düşündüğünü söyleyen yaşlı adam, kendisini kaçıranlara hiçbir ödeme yapılmadığını söyledi.

Neden kaçırıldığını bilmiyor

Kaçırılma sebebinin ne olduğunu hala anlayamadığını, kimseyle sorunu olmadığını belirten Luis 'Mane' Diaz'ın isyancıların elinde olduğu 2 Kasım'da anlaşılmıştı.

Ulusal Kurtuluş Ordusu tarafından kaçırıldı

Ulusal Kurtuluş Ordusu denilen ELN adlı örgüt, 1964 yılında kurulmuştu. Silahlı grup gasp ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor. Kolombiya basını, Luis Diaz'ın babasını bölgedeki uyuşturucu kaçakçılığı mafyası Los Primos'un kaçırdığını, sonrasında da Diaz'ı ELN'ye teslim ettiğinden şüphelenildiğini yazdı.

Futbol okulundaki militanlar

Liverpoollu futbolcunun babası normal hayatında bir futbol vakfı işletiyor. ELN militanlarının baba Diaz’ın futbol okulunda işe başlayıp güvenini kazandıkları ve Diaz çiftini kaçırdıkları belirtiliyor. Militanlar benzinleri bitince yaya olarak ormanlık alana girmiş, anne Diaz’ı serbest bırakıp babayı 12 gün rehin tutmuştu. Mütevazı bir hayatı olan Diaz'ın ELN'nin popülerliliğini artırmak için kaçırılmış olabileceği de konuşulanlar arasında.