“Maratonİzmir” 7 Mayıs Pazar günü koşulacak

“Maratonİzmir” 7 Mayıs Pazar günü koşulacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Cumhuriyet’in 100. yılında koşulacak Maratonİzmir’e sayılı günler kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor kenti haline getirme hedefiyle...


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Cumhuriyet’in 100. yılında koşulacak Maratonİzmir’e sayılı günler kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i spor kenti haline getirme hedefiyle düzenlenen Maratonİzmir’in dördüncüsü 7 Mayıs'ta koşulacak.

20 ülkeden 30 seçkin atlet ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların katılımıyla Cumhuriyet’in 100. yılında koşulacak Maratonİzmir, bu sene de Türkiye’nin en hızlı parkuru rekorunu yenilemeyi hedefliyor.

START SABAH 7’DE VERİLECEK


5 bin atletin yer alacağı ve Türkiye’nin en hızlı parkuru Maratonİzmir’in startı saat 07:00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden verilecek. 42 kilometrelik Maratonİzmir’de atletler, Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak atletler, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak.