Messi de hata yapar! "Kendime 'Ne aptalsın' dedim"

Messi de hata yapar! "Kendime 'Ne aptalsın' dedim"
2022 Dünya Kupası'nın sembol hareketlerinden biri Arjantin Milli Takımı kaptanı Lionel Messi'nin Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü van Gaal'e yaptığı hareketti. Van Gaal, Hollanda- Arjantin maçı öncesi verdiği röportajda...

2022 Dünya Kupası'nın sembol hareketlerinden biri Arjantin Milli Takımı kaptanı Lionel Messi'nin Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü van Gaal'e yaptığı hareketti. Van Gaal, Hollanda- Arjantin maçı öncesi verdiği röportajda Messi'yi önemsemediği belirten bir cümle kullanmıştı. Maçta Messi müthiş bir performans sergileyerek Hollanda karşısında alınan galibiyette büyük rol oynamış, attığı gol sonrası da Hollanda yedek kulübesinin önüne giderek van Gaal'e doğru "Seni duymuyorum" işareti yapmıştı.

Sebastian Vignolo'nun haberine Lionel Messi bu hareketinden pişman oldu. Vignolo, Messi'nin "İnsanların saha dışında konuşması beni rahatsız ediyor. Ben hiçbir zaman bunu yapmadım. Galiba van Gaal bunu bilerek yaptı. Bu tarz şeyleri sevmiyorum. Hollanda maçında yaptığım sevinçten sonra çok pişman oldum ve kendime 'Ne aptalsın' dedim." dediğini ileri sürdü.

Ne olmuştu?

Maç öncesi basın toplantısında konuşan Louis van Gaal, Messi'ye karşı bir planı olup olmadığı yönündeki soruya şu cevabı vermişti:

"Size herhangi bir plan açıklamayacağım. Bunu yapmamız bir hayli aptalca olur. Ama onu nasıl durduracağımıza bir cevap bulmak, o kadar da zor değil. Geçişleri bloke edip kapatın. Bunun çok da problem yarattığını sanmıyorum."

Dünya Kupası Messi kazansın diye planlandı

Deneyimli çalıştırıcı, eylül ayında verdiği bir röportajda ise Arjantin'in şampiyonluğuyla tamamlanan 2022 Dünya Kupası için her şeyin önceden planladığı iddiasında bulundu.

Van Gaal açıklamasında, "Bu konu hakkında pek bir şey söylemek istemiyorum. Arjantin'in ve bizim nasıl gol attığımıza bakabilirsiniz. Her şeyin önceden planlandığını düşünüyorum. Lionel Messi Dünya Kupası kazanmalı mıydı? Sanırım evet." ifadelerini kulllandı.