Mike Tyson ünlü YouTuber ile boks maçı yapacak

Mike Tyson ünlü YouTuber ile boks maçı yapacak
Efsane boksör Mike Tyson, 20 Temmuz’da ünlü YouTuber Jake Paul ile boks maçı yapacakTarihin en iyi ve en kuvvetli boksörlerinden biri olarak anılan emekli efsane boksör Mike Tyson ile ünlü YouTuber Jake Paul arasında gerçekleşecek...
Efsane boksör Mike Tyson, 20 Temmuz’da ünlü YouTuber Jake Paul ile boks maçı yapacak

Tarihin en iyi ve en kuvvetli boksörlerinden biri olarak anılan emekli efsane boksör Mike Tyson ile ünlü YouTuber Jake Paul arasında gerçekleşecek boks mücadelesi herkes tarafından merakla bekleniyor.

57 yaşındaki Mike Tyson'ın kariyerine baktığımızda toplamda 58 maçta 50 galibiyeti bulunuyor. Kazandığı 50 maçın ise 44'ünü rakibini nakavt ederek bitirdi. Ayrıca bunların yanı sıra 1987'den 1990'a kadar, dünyanın tek ağır sıklet şampiyonu olarak hüküm sürdü; WBA, WBC ve IBF ödüllerini aynı anda alan ve bunları art arda birleştiren tek boksör oldu. Aktif olduğu 1985-2005 yıllarından sonra da çokça kez gösteri maçı yaptı ve çeşitli filmlerde oyunculuk yaptı. Özellikle Hangover filmindeki rolüyle akıllara kazındı.

YouTuber Jake Paul 27 yaşında. YouTube'da yaptığı eğlenceli içeriklerle popülerleşti. Paul boks kariyerine 2018 yılında bir başka internet ünlüsü ve YouTuber olan Deji Olatunji ile yaptığı maç ile başladı. Paul, 2020 yılında ise profesyonel boksa başladı. 2022 yılında ise eski UFC dövüşçüsü Anderson Silva ile maç yaptı ve bu maçı tartışmasız olarak kazanarak kendini herkese tanıttı. Bu maçın ardından gözünü yükseklere dikti ve dünya ağır siklet şampiyonu olan Tyson Fury'nin kardeşi Tommy Fury ile karşılaştı. Ancak maçtan istediği sonuçla ayrılamadı ve mağlup oldu. Tommy Fury ile yaptığı maçın ardından gene eski bir UFC dövüşçüsü olan Nate Diaz ile karşılaştı. Bu maçtan beklenenin aksine galibiyetle ayrıldı ve kendini kamuoyuna kanıtlamış oldu.

Maç nerede, ne zaman? Nerede yayınlanacak?

Tyson ile Paul arasındaki maç 20 Temmuz 2024 tarihinde Arlington, Teksas'taki AT&T Stadyumu'nda oynanacak. Maç Netflix'ten naklen yayınlanacak.