Ronaldinho videosundaki çocuk Messi mi?

Ronaldinho videosundaki çocuk Messi mi?
Brezilyalı eski futbolcu Ronaldinho'nun Barcelona'da bir altyapı oyuncusuyla karşılıklı top oynadığı video gündem oldu. Videodaki çocuğun Messi olduğu iddiasını Teyit inceledi.Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Brezilyalı...

Brezilyalı eski futbolcu Ronaldinho'nun Barcelona'da bir altyapı oyuncusuyla karşılıklı top oynadığı video gündem oldu. Videodaki çocuğun Messi olduğu iddiasını Teyit inceledi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Brezilyalı eski futbolcu Ronaldinho ile Barcelona Stadı Camp Nou'da top oynayan altyapı futbolcusunun Lionel Messi olduğu iddia edildi. Görüntüler 2022 yılından bu yana dolaşımda ve yabancı birçok hesap tarafından da paylaşıldı.

Teyit'in yaptığı incelemeye göre iddiaya konu video15 Mart 2006 tarihine ait. Görüntülerin 2007 yılında paylaşılan tam halinde ise videodaki kişinin Cristian Ceballos olduğu belirtilmiş. İspanyol futbolcu, Barcelona’nın gençlik akademisi La Masia’da 2004 ila 2011 yıllarında futbol oynamıştı.

Ceballos’un La Masia’da gösterdiği başarılı performans 2004 yılında İspanyol spor gazetesi Mundo Deportivo tarafından haberleştirilmiş. 

Cristian Ceballos, 2011 yılında Barcelona altyapısından İngiliz futbol takımı Tottenham Hotspur’a transfer olmuş. Ceballos’un transferi ile ilgili yabancı basında çıkan haberlerde Ronaldinho ile top oynarken görüntülendiği video ile ün kazandığından bahsedilmiş. Barcelona taraftarlarının oluşturturduğu bir hayran sayfası da iddiaya konu videoda Ronaldinho ile top oynayan kişinin Cristian Ceballos olduğunu belirtmiş.

31 yaşındaki İspanyol futbolcu Cristian Ceballos, 2023 yılı itibariyle Azerbaycan Premier Ligi takımlarından Sabah FK’da forma giyiyor. Ceballos’un Messi’ye benzerliği nedeniyle görüntülerdeki kişinin Messi olduğu zannedilmiş. 

Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve Brezilyalı futbolcu Ronaldinho’nun takım arkadaşlığı, Ronaldinho’nun 2003 yılında Barcelona’ya transfer olmasına dayanıyor.

Altyapıdan itibaren 21 yıl Barcelona formasını giyen Lionel Messi, 2005 yılından itibaren Barcelona A takımında forma giymeye başlamıştı. Messi’nin Barcelona formasıyla 2005 yılında attığı ilk golünün asistini ise Ronaldinho yaptı.

İddiaya konu video 2006 yılından; o dönem Lionel Messi, 19 yaşındaydı ve Ronaldinho ile beraber Barcelona A takımında forma giyiyordu. İki yıldız futbolcu Barcelona’da 2006 yılında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmanın yanı sıra iki kez La Liga ve iki kez de İspanyol süper kupa şampiyonluğu olmak üzere toplam beş kupa kazanmış.