Ronaldo'dan çok tartışılacak çıkış: Ballon d'Or ve The Best ödülleri güvenilirliğini kaybediyor!

Ronaldo'dan çok tartışılacak çıkış: Ballon d'Or ve The Best ödülleri güvenilirliğini kaybediyor!
Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımına transfer olan ve bu ülkeye bir futbolcu akımını başlayan Cristiano Ronaldo'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi.
Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımına transfer olan ve bu ülkeye bir futbolcu akımını başlayan Cristiano Ronaldo'dan çok konuşulacak bir açıklama geldi. Record'a konuşan 38 yaşındaki futbolcu şunları söyledi:

"Ballon d'Or ve The Best ödülleri güvenilirliğini kaybediyor. Tüm sezonu değerlendirmemiz gerekiyor. Messi, Haaland ya da Mbappe'nin hak etmediğini söylemiyorum. Sadece artık bu ödüllere inanmıyorum. Ben 54 gol attım. Bazı insanlar Suudi Arabistan'da olduğum için bunun kolay olduğunu söyleyebilir. Fakat futbolcular Suudi Arabistan'da da diğer ülkelerde gol atmanın zor olduğunu bilir. Haaland, Mbappe ve Kane'i geride bıraktığım için gurur duyuyorum."

Ballon d'Or'u 5 kez kazandı

France Football tarafından 1956 yılından bu yana yılın en iyi futbolcusuna verilen ödülün adı.

France Football, 2010 ve 2015 yılları arasında FIFA ile birlikte dağıttığı bu ödülü, 2016'dan itibaren bir kez daha sadece kendi bünyesinde vermeye başladı.

Bu ödülü en çok kazanan isim, 7 kezle Lionel Messi. Arjantinli yıldızı 5 ödülle Cristiano Ronaldo takip ediyor.

FIFA The Best'i 2 kez kazandı

 

FIFA The Best, FIFA tarafından her yıl verilen bir dernek futbol ödülüdür.

Ödül 9 Ocak 2017'de verilmeye başlandı. Aslında bu ödül, 1991 yılında verilmeye başlanan FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödülünün devamı niteliğindedir. 2009 FIFA Dünya'da Yılın Oyuncusu Ödülü'nden sonra FIFA ve France Football bir araya gelerek FIFA Ballon d'Or ödülünü oluşturdu. 2010'dan 2015'e kadar ortaklık devam etti. 2016'dan itibaren ödülü yine sadece France Football vermeye devam etti. Ortaklığın sona ermesinden 2 yıl sonra ise FIFA, bu ödülü oluşturdu.